סגירת חדר למפרסת

  • סגירת מרפסת לחדר
    סוני | 22/10/2008 15:34

    שלום רב לכולם, אני מתגוררת בשכירות מזה שנתיים, ואני עומדת לחדש את החוזה שלי בעל הדירה שלנו הסכים לסגור לנו מרפסת אחת לחדר נוסף. אני רוצה להשתמש בחדר הזה גם כסטודיו לעבודה. הבנתי שכדי שאקבל החזרים אני צריכה לרשום את זה בחוזה, נכון? ומה מבחינת בעל הדירה? האם זה משנה לו איכשהו את התנאים? האם הוא מחוייב לדווח למישהו שהדירה היא גם עסק? אני זוכרת פשוט מקרים שהיו אנשים שלא היו מוכנים בשום פנים ואופן לתת את האופציה הזו, של לסגור חדר לעסק.. לא זוכרת אבל למה... תודה מראש סוני

    • סגירת חדר למפרסת
      עו"ד שרון עזרא | 22/10/2008 21:41

      שלום רב שאלתך לא ברורה. אם את שואלת האם יש לציין בחוזה כי הדירה משמשת גם לעסק- כדי להכיר בשכר דירה כהוצאה- אנא פני לפורום מיסים. הגיוני שמשכירים רבים לא רוצים לציין כי הנכס מושכר לעסק- כי אז יכולים הם לאבד זכאות לפטור ממס שבח בעתיד, בעת מכירת הדירה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה.. המשך
        סוני | 23/10/2008 09:04

        זו בדיוק היתה הכוונה שלי, למה משכירים לא מוכנים לרשום את הסעיף בחוזה? תוכלו בבקשה לפרט מה ההשלכות בדיוק? מה זאת אומרת "לאבד זכאות לפטור ממס שבח" הרי מדובר בחוזה שכירות זה לא שהוא מצהיר עכשיו לאיזה שהוא גורם ממשלתי, הופעת הסעיף היא יותר בשבילי בכדי שאוכל לדווח על כך כאשר אפתח את העסק בבית. תודה מראש אתם עוזרים לי המון

        • השכרת דירה לצרכי עסק
          | עו"ד שרון עזרא | 26/10/2008 13:08

          זכאות לפטור ממס שבח מותנית שהדירה שימשה למגורים. אם היא שימשה לעסק, זה יכול לשלול את הזכאות, גם אם המשכיר לא מוכר היום את הדירה. בבוא היום, הבעלים יצטרך להצהיר כי הדירה שימשה לעסק. דרך אגב- אם רק חלק מהדירה משמשת לעסק והרוב למגורים- לא בהכרח תישלל הזכאות לפטור, ועל בעל הבית לקבל ייעוץ משפטי בנושא. בברכה, שרון עזרא, עו"ד הערת מערכת: לקריאה אודות השכרת דירה >>

          • תודה.. ושוב...
            סוני | 26/10/2008 14:16

            מדובר על שימוש בחדר אחד מתוך 4 לצורכי העסק ואם בעל הבית לא מדווח על כך לפני מכירה? הרי אין להם דרך לדעת נכון? אז מה הלחץ פה? תודה

            • על המשכיר לקבל ייעוץ משפטי פרטני
              עו"ד שרון עזרא | 27/10/2008 10:28

              אינני מתיימרים במסגרת הפורום לתת חוות דעת משפטיות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד