דירה הממומנת מכספי משכנתא

  • קניית דירה ומשכנתא בצידה
    דורון | 10/10/2008 16:11

    בהסכם מכר דירה בין קונה ומוכר פרטיים, נרשם כי התשלום השני לאחר מעמד חתימת ההסכם, יהיה בסכום X שקלים במועד מסויים מכספי משכנתא. כמו כן, נרשם שעל המוכר לחתום על כל מסמך שידרש מהבנק, וכן לנקוט בכל הפעולות הקשורות ברישום הזכויות. מה קורה אם מגיע מועד התשלום, והמשכנתא עדיין לא אושרה, בין היתר בשל אי קבלת כל המסמכים מהמוכר ? האם על הקונה לשלם ממקורות עצמיים את כל הסכום, חלק מהסכום או לא לשלם ? אם התשובה היא שצריך לשלם, כיצד מונעים גלישה מעבר לסכום הקניה כולו, כאשר תאושר המשכנתא (הרי הבנק משלם ישירות למוכר) ? תודה, דורון

    • דירה הממומנת מכספי משכנתא
      עו"ד שרון עזרא | 11/10/2008 20:56

      דורון שלום יש להבחין בין סיבות שונותשיכולותלגרום לאי קבלת המשכנתא. אם הסיבה נעוצה בקונה- אזי אי קבלת המשכנתא לא צריכה להוות סיבה לעיכוב בתשלום. אם הסיבה מעוצה במוכר- כגון כך שהמוכר לא חותם על מסמכי המשכנתא, מסיבות בלתי סבירות- אזי העיכוב הוא באשמת המוכר ולא יהווה הפרה. אני נוהגת בחוזים בדר"כ לציין זאת מפורשות, וכן להגביל את משך הזמן בו על המוכר לחתום על מסמכי המשכנתא. בברכה, שרון עזרא, עו"ד