העברת דירה במתנה מסבא לנכד

  • העברה ללא תמורה לנכד קטין
    ס' | 06/10/2008 14:24

    שלום ברצוני לדעת בבקשה מה הפרוצדורה להעברת דירה מסבא לנכד קטין (האם קיים פטור ומה עם תקופת הצינון למכירת הדירה ומה דרוש במקרה של קטין) איך רושמים זאת בטאבו תודה רבה ושנה טובה ומבורכת

    • העברת דירה במתנה מסבא לנכד
      עו"ד שרון עזרא | 07/10/2008 15:15

      שלום רב העברת דירה במתנה מסבא לנכד הינה עסקה במקרקעין לכל דבר, הטעונה אף דיווח לרשויות המס. סביר להניח כי ינתן פטור על העסקה. לאחר ביצוע ההעברה יש תקופת צינון עד למכירתה, ואורך התקופה תלוי בפרמטרים שונים. בנוסף, מאחר ומדובר בקטין, יש לקבל את אישור בית משפט. אני מציעה כי תפנה דרך המערכת בבקשה לייעוץ אישי לקבלת סיוע והבהרות נוספות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד