מס רכוש

  • מס רכוש.
    מיקה | 28/09/2008 20:39

    ראשית, תודה על איחולי השנה טובה. מאחלת גם לכם שנה מצוינת. שנית, מספר שאלות: ברשות אמי קרקע שהועברה לה בירושה, ששוויה מוערך ב 400,000 ש"ח. הקרקע בבעלותה משנת 1981. המדובר בחלקה שהיא חלק ממגרש גדול והחלקה של אמי היא רבע מן המגרש הגדול, הרבע השני שייך לקרוב משפחה והחצי הנותר שייך למינהל מקרקעי ישראל. קיבלנו היום דרישה לתשלום מס רכוש בסך 240,000 ש"ח. מספר שאלות: מהו מס רכוש? מי צריך לשלם את מס הרכוש, המוכר (אנחנו, למרות שטרם מכרנו אותו) או הקונה? אם אנחנו, המוכרים צריכים לשלם, מדוע דורשים מאתנו כבר עכשיו, טרם מכרנו את הקרקע לשלם מס רכוש? האם הסכום הנדרש לתשלום אינו גבוה מדי? אני מניחה שהייתה טעות שהיא והמדובר בסך הסכום על כל המגרש. כיצד מחשבים מס רכוש? תודה, מיקה

    • מס רכוש
      עו"ד זהר ארד | 30/09/2008 09:38

      מיקה שלום, להלן קישורית לאתר של מס הכנסה - מיסוי מקרקעין, עם הסברים מפורטים על מהו מס רכוש, באילו מקרים חל וכיו"ב. http://www.mof.gov.il/taxes/ בברכת שנה טובה, זהר ארד, עו"ד

      • מס רכוש
        מיקה | 30/09/2008 09:54

        זהר שלום, קראתי אודות מס רכוש ועדיין יש לי מספר שאלות: לפי הכתוב באתר, אחוז המס שיש לשלם הוא 2.5, לפי החישוב שלי המדובר ב 10,000 שח ולכן לא ברור לי מדוע מבקשים מאתנו 240,000 ש"ח. האם אני מפספסת משהו? כפי שכתוב באתר, מס הרכוש בוטל בשנת 2000, אני מניחה שמבקשים מאתנו לשלם עבור השנים שלפני. האם אני צודקת? מעולם לא קיבלנו התראה ודרישה לתשלום ואני מניחה שהמס צבר ריבית וקנסות, האם לדעתך, אנו יכולים לבקש שיפחיתו את גובה המס? האם יש עצות נוספות שתוכל לתת לי בעניין? תודה, מיקה

        • מס רכוש - המשך
          עו"ד זהר ארד | 30/09/2008 12:28

          מס רכוש אכן בוטל בשנת 2000 והחיוב הוא בגין השנים שלפני הביטול. אני מציע שתפנו לאחר החג למשרדי מיסוי מקרקעין ותערכו בירור מקיף ממה נובע החוב וכיצד הוא חושב. ככל שהחוב צבר ריביות וקנסות, תוכלו להגיש בקשה לבטל/להפחית קנסות ויתכן ותענו בחיוב. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

          • תודה  לת
            מיקה | 30/09/2008 12:39

            • מס רכוש, מס שבח והיטל השבחה
              מיקה | 01/10/2008 10:41

              יש לי שאלה נוספת: מסתבר שהקרקע נרכשה על ידי סבי לפני קום המדינה (והועברה לאמי בירושה ב 1981) האם משום כך, יש אחוזי מס מופחתים על המסים הבאים: מס שבח היטל השבחה מס רכוש האם יש אפשרות להפנות אותי לקישורים בהם אחוז המס מפורט (כי אני לא מצאתי). תודה רבה! מיקה