בטחונות ברכישת דירה יד ראשונה

  • שאלה חשובה בנושא ביטחונות
    Avimaor | 28/09/2008 19:09

    שלום לכם. אני ואחי מתכוונים לרכוש דירה חדשה מקבלן פרטי (הדירה על הנייר) וכששאלנו את הקבלן מה תנאי הבטחונות שהוא מספק, התשובה היתה: 1. הערת אזהרה 2. מכתה החרגה מהבנק הדברים שמפריעים לי נמסרו ע"י הקבלן  (הוא לא הסתיר את זה): 1. על הדירה יש משכנתא בבנק (כלומר הקרקע והדירה משועבדות לבנק בעדיפות על הערת האזהרה) 2. מכתב ההחרגה הינו מותנה (בתנאי שנשלם את כל ההתחייבות בחוזה, הדירה תצא מהשיעבוד) 3. הקבלן לא נותן ערבות חוק מכר (בנקאית) מכיוון שלטענתו הערת אזהרה ומכתה החרגה מספקים הקבלן טוען שאלו ביטוחות מספקים. שאלתי היא: האם כך הדבר ? מה הסיכון בסיטואציה כזו ? מה זכותי ע"פ החוק מול הבנק במקרה של בעיה והפרויקט תקוע ? אני כמובן אקח עו"ד אבל רציתי לשמוע ממי שמבין האם זו סיטואציה מקובלת ובעלת סיכון נמוך לפני שאני מוציא כסף על עו"ד. חג שמח לכם ידידי.

    • בטחונות ברכישת דירה יד ראשונה
      עו"ד זהר ארד | 30/09/2008 09:33

      שלום רב, כעקרון, על פי הוראות חוק המכר, יכול הקבלן לרשום לטובתך הערת אזהרה בלבד, ובכך לצאת ידי חובתו לעניין הענקת בטחונות לרוכש כמצוות החוק. יחד עם זאת, שוק הנדל"ן הוא שוק מסחרי ודינמי הפועל על פי עקרונות של היצע וביקוש המכתיבים לרוב את מאזן הכוחות בין הרוכש לקבלן בניהול מו"מ לרכישת דירה חדשה. מבלי להיכנס כמובן לפרטי המקרה הספציפי שלך, אני לא הייתי רוכש היום דירה חדשה מבלי לקבל ערבות נקאית בנוסף להערת האזהרה. כפי שצוין, הדבר נתון למו"מ עם הקבלן ויש לגרום לו להבין שבהעדר ערבות בנקאית בגין כל תשלום ותשלום, לא תהיה עסקה. בכל מקרה, מומלץ שלא לחסוך בשירותיו של עו"ד מטעמכם, שיבחן את העסקה לגופה, וייעץ לכם באופן פרטי לגבי הסיכונים הכרוכים בעסקה. בברכת שנה טובה, זהר ארד, עו"ד

      • בטחונות ברכישת דירה יד ראשונה
        Avimaor | 01/10/2008 16:30

        האם הסיטואציה שתיארתי למעלה (הערת אזהרה עם שיעבוד לבנק + מכתב החרגה שדורש תשלום מלאו הסכום לביטול השיעבוד) הוא מצב שאני יכול לגשת אליו בשקט ובביטחון ?

        • בטחונות לפי חוק המכר
          עו"ד שרון עזרא | 02/10/2008 09:46

          שלום רב, הסיטאציה שאתה מתאר איננה זרה לשוק הנדל"ן . יש יתרונות וחסרונות לבטוחות כגון הערת אזהרה. אם הבטוחה שניתנת היא הערת אזהרה יש להבטיח כי היא קודמת לכל הערה אחרת, ובכלל זה המשכנתא. יש חשיבות גם לשלב הבנייה, נוסח מכתב ההחרגה וכד. כל הבדיקות האלו נעשות ע"י עו"ד מטעמך תוך כדי בחינת הסכם המכר והמו"מ ולא ניתן בשלב זה לשלול/לומר בוודאות כי אין בעיה.ניתן לפנות בבקשה להבהרות נוספות דרך מערכת האתר, בבקשה לייעוץ אישי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד