ניהול משא ומתן בחוסר טוב לב

  • רכישת דירה
    אנה | 28/09/2008 11:36

    שלום רב , רציתי להתייעץ בענין רכישת דירה . לפני כמה חודשים ראיתי דירה שמצאה חן בעיני , דיברנו עם בעלת הדירה והתווכחנו על המחיר וסיכמנו מחיר סופי , הדיירת היתה בתהליך של רישום צוואה , וכל פעם דחתה את מועד חתימת החוזה וגם מצידנו לא מיהרנו לחתום חוזה מאחר שפחדנו שיקח לה הרבה זמן , לאחר הסדר ענין הצוואה דיברה איתנו והצענו שנחתום חוזה עד שתסדיר את הרישום בטאבו אך היא אמרה שעדיף עוד שבוע או שתים תשלים את הרישום ונחתום על חוזה , וסימה התקשרה אלינו והודיעה שסימה את הרישום ואפשר כבר להמשיך בתהליך , וביקשנו ממנה שהעו"ד יכין את החוזה ואני מבחינתי כבר דיברתי עפ הבנק קיבלתי אישור על משכנתא בסכום שסוכם , וכמעט שלחו שמאית לבדוק את הדירה , וכבר פתחתי את הפק"מ והכנתי את הכסף , אך בעלת הדירה משכה אותנו עוד שבוע בתירוץ שיש עוד כמה בעיות , ואחרי השבוע היא אמרה שהיא מוכנה להתקדם אך היא מעלה את מחיר הדירה בסכום של 25000 ש"ח שמשהו לא מקובל עלינו ניסיתי להגיע איתה לפשרה הוגנת אך לא הסכימה. השאלה האם יש אפשרות לתבוע אותה מאחר שמצידנו חיכינו כמה חודשים , כבר הפסדתי את השכירות שהיית בה ועכשיו אני צריכה לחפש שכירות במקום אחר .יש לציין במהלך תקופה זו היא ראתה אותנו כקונים היחידים והיתה מתקשרת ומעדכנת אותנו במה שהולך עם הניירת. האם יש סיכוי לתביעה על סיכום בעל פה אשמח לתגובתכם וצליחה על המכתב הארוך שנה טובה

    • ניהול משא ומתן בחוסר טוב לב
      עו"ד זהר ארד | 28/09/2008 12:10

      אנה שלום, כעקרון ניתן להגיש תביעה בהסתמך על סיכום בע"פ אך מבחינה ראייתית תביעה זו קשה יותר. בכדי לקבל תשובה יותר ספציפית למקרה שלך, יש לקבל פרטים ונתונים, וזאת יוכל לעשות עו"ד מטעמך. שאלות נוספות תוכלי להפנות לפורום דיני חוזים המרכז שאלות ותשובות, בין היתר, בנושא ניהול משא ומתן לכריתת הסכמי מכר. שנה טובה, זהר ארד, עו"ד