הסכם שיתוף במקרקעין

  • הסכם שיתוף מקרקעין
    גד | 28/09/2008 08:25

    שלום מדובר ב- 3 קוטג'ים על חלקת קרקע (מאוכלסים משנת 2000 ) .3 הבעלים רשומים בטאבו על החלקה, אבל אין בטאבו הסכם שיתוף מקרקעין (לפי הטאבו לא יודעים למשל היכן ממוקם בחלקה כל קוטג' ובעליו )לעומת זאת בחוזה הרכישה מול הקבלן מצויין המיקום בחלקה.מה החשיבות של הסכם השיתוף ?האם יש לפעול ע"מ שיהיה בטאבו ?,או שהמצב הקיים שבו כל אחד ממוקם בביתו ללא קונפליקטים וכו' הוא מצב שתופש גם משפטית? מה קורה כשרוצים לעקל את רכושו של אחד מהבעלים? תודה ,גד

    • הסכם שיתוף במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 28/09/2008 10:05

      גד שלום יש לבחון את נסח הטאבו כדי לבחון את הרישום כדי להשיב על שאלתך. אני מניחה כי בחוזה מול הקבלן, יש לו גם חובה ואחריות לרשום בסופו של דבר כל יחידה בנפרד, על פי התשירט המופיע בחוזה. יש בהחלט חשיבות כי בסופו של יום החלוקה ביניכם תופיע גם בטאבו, ע"מ למנוע חילוקי דיעות עם השכנים לגבי גבולות המגרש, זכויות בנייה וכד'. בברכה, שרון עזרא, עו"ד