דייר ראשי ודייר משנה

  • דיירי משנה
    עדי | 05/09/2008 00:33

    לפני כחודש נכנסנו אני ועוד שותף לדירה כאשר החוזה היה מול דיירת משנה שהיא שותפה שלישית אך בעצם חתומה עם בעל הבית כדיירת ראשית.לפי החוזה כפי שקראתי אותו לא היה שום סעיף האומר שיש לדיירת הראשית יכולת לצאת מהחוזה לפני תום השנה ובמילים אחרות להעזיב אותנו,הסעיף היחיד המורה על יציאה בטרם עת הוא במידה ובעל הדירה מוכר את הדירה ואז צריך לתת לנו התראה של חודשיים.העניין הוא כזה :אמנם קראנו את החוזה ובינתיים נכנסנו לדירה ,שילמנו 2 שכירויות של ה 1.8 וה 1.9 וכן אני הפקדתי בידה גובה שכ"ד לחודש כערבון(זה היה תנאי בחוזה)אך שבאנו ממש לחתום לפני כמספר ימים(מסיבות כאלו או אחרות זה נדחה עד כה ..) ואחרי שאנו חיים בדירה כבר חודש בערך החליטה הדיירת הראשית שהיא רוצה להוסיף סעיף לפיו אם אנו לא מסתדרים והיא רוצה לעזוב את הדירה לפני השנה או להחליף שותפים היא יכולה להעזיב אותנו בהתראה של חודשיים. שאלתי מה ניתן לעשות היות והסעיף הזה ,שלא ידענו עליו מראש ממש לא לטובתנו?האם היא יכולה לעשות כזה דבר ?האם היא יכולה להעזיב אותי כעת על סמך העניין שבעצם אנו לא חתומים בכתב על החוזה?

    • דייר ראשי ודייר משנה
      עו"ד שרון עזרא | 06/09/2008 21:23

      עדי שלום החוזה של הדיירת הראשית מול בעל הבית לא פוטר מהצורך בעריכת חוזה בין הדיירת הראשית לשוכרי המשנה, ולא בהכרח יש חפיפה בין התנאים שבשני החוזים. העובדה כי לא עיגנתם מראש את זכויות הצדדים בצורה מסודרת פועלת לרעת שני הצדדים ותצטרכו להגיע להבנה בעניין. נסה להסביר לה שאם היית יודע על סעיף כזה, לא היית נכנס מלכתחילה לחוזה. בברכה שרון עזרא, עו"ד

      • דיירי משנה
        עדי | 06/09/2008 21:54

        תודה רבה על התשובה העניין הוא כזה אכן היה ביננו חוזה שבו לא היה שום סעיף כזה מסיבות טכניות בלבד החתימה עצמה נדחתה(למשל כי היה צריך להחתים את ערבים וכו ) בינתיים נכנסנו לדירה,התחלנו לשלם וכל מה שמשתמע מכך כמובן האם הדייר הראשי יכול בכלל להוסיף כזה סעיף או לשנות את החוזה רק מהסיבה שהחוזה טרם נחתם פיזית? תודה מראש

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 07/09/2008 15:10

          חוזה יכול להיכרת גם בדרך של התנהגות/בעל פה, והוספת סעיף חדש היא הצעה חדשה שאינך חייב להסכים לה.