רכישת מקרקעין

  • הערת הזהרה כנגד תשלום 50% ממחיר הבית
    נילי | 03/09/2008 19:25

    בבית שברצוננו לרכוש מבקש המוכר כי נשלם לו 50% מערך העסקה. בשלב זה תרשם הודעת הזהרה. הכסף לא יהייה בנאמנות, אלא יחולק בין המוכרים ( חמישה יורשים). האם זה הגיוני להסכים להסדר כזה או שנהוג קודם כל לשלם סכום קטן ואת השאר בתשלומים עד שהמוכר יעביר את החזקה על הבית לשמנו. אגב מדובר בבית שיתפנה רק בעוד כשנה כוון שהוא מושכר כרגע ואין באפשרות המוכר להעבירו עכשיו למרות שביכולתי לשלם את מלא הסכום תמורת החזקה בבית כרגע.

    • רכישת מקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 04/09/2008 09:27

      נילי שלום יש כמובן לבדוק את העסקה הספציפית כדי לקבוע את סבירות התשלומים (למשל- האם הנכס רשום כבר על שם היורשים, האם יש משכנתאות , מה גובה המיסים הצפויים וכד). למרות זאת ניתן לומר כבר עכשיו, ש- 50% בתשלום ראשון, כאשר הפינוי הוא עוד שנה ויש שוכר בנכס- לא נשמע סביר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד