שכחתי לציין

  • שכירות ללא חוזה בכתב
    ויצמן | 02/09/2008 19:04

    שלום רב, חבר שלי הגיע להסכם שכירות בע"פ עם משכיר ובו כל תנאי השכירות הבסיסיים לרבות שכ"ד חודשי ותשלום חשבונות. בעל הדירה החליט ללא כל הודעה מוקדמת כי הוא מסיים את ההסכם ביניהם והוא מעוניין להשכיר לדיירים אחרים ומהיום להיום ניתק את החשמל בדירה והגיע להסכמות עם שוכרים אחרים תוך שהוא מתרה בפני השוכרים הנוכחים כי עליהם לפנות את ציודם האישי מן הדירה אחרת הוא יעשה זאת במקומם? האם הם זכאים לסעד כלשהו? אני יודע עסקאות נדל"ן מחוייבות בחוזה בכתב, אך יש כאן חוסר סבירות וחוסר תום-לב. מהי דעתך?

    • שכחתי לציין
      ויצמן | 02/09/2008 19:09

      שכחתי לציין שתחת אותו הסכם שבע"פ הם מתגוררים בדירה כבר למעלה משנה וחצי!!! תודה רבה

    • חוזה שכירות בעל פה
      עו"ד שרון עזרא | 03/09/2008 09:37

      ויצמן שלום חוזה שכירות לא מחייב הסכם בכתב. גם חוזה בעל פה הוא חוזה. לא ציינת האם הוסכם בעל פה גם לעניין משך תקופת השכירות. אם לא- למשכיר יש אפשרות לסיים את תקופת השכירות בהודעה כאמור בחוק השכירות והשאילה. בכל מקרה, חוזים יש לקיים בתום לב ובסבירות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד