רישום ערת אזהרה על דירה שנרכשה מכונס נכסים

  • קניתי דירה מכונס נכסים
    משה | 02/09/2008 02:15

    שלום רציתי להיתייעץ עם מומחי הפורום קניתי דירה דרך כונס נכסים ולאחר ששילמתי חלק נכבד מאד התגלו בעיות רישום /בעלות שונות(הערות אזהרה צווי מניעה לטובת נושים אחרים וכו') אי לכך בטאבו לא מאפשרים לי לעשות הערת אזהרה על שמי (בטענה שהכונס הוא אינו הבעלים/הנושים היחידים ויש צורך בהסכמת הבעלים האחרים למכירה והסרת הערות האזרה)ולכן גם הבנק לא מאשר לי קבלת משכנתא בשלב הזה הכונס אומר לי שהוא עובד על הסרת ההערות האחרות אבל זה ייקח זמן.שאלתי היא א.האם יתכן שבית המשפט יתן צו מינוי כונס ואישור המכר ביני לבין הכונס בו בזמן שישנן הערות אזהרה אחרות ונושים נוספים? ב.העיכוב במסירת החזקה בדירה גורמת לנו לנזקים ועוגמת נפש גדולה אנחנו מכרנו את דירתנו הקודמת ופינינו אותה כבר ונאלצנו לעבור לדירה אחרת בינתיים בשכירות ויש לנו הוצאות גדולות בעקבות זאת האם ניתן לתבוע זאת מהכונס או מהבית משפט? תודה למשיבים

    • רישום ערת אזהרה על דירה שנרכשה מכונס נכסים
      עו"ד שרון עזרא | 02/09/2008 09:17

      משה שלום כאשר אדם מגיע לשלב בו מונה לנכסיו כונס, אזי מטבע הדברים יש לו נושים ועיקולים רבים- גם על המקרקעין, כך שהעובדה כי על נכסיו ישנם עיקולים- לא צריכה בד"ר להפריע לרישום הערה. יש לבדוק את נסח הטאבו כדי להבין האם אכן יש בעיה, ואם יש- ייתכן וניתן לפתור אותה על ידי הגשת בקשה מתאימה לר' ההוצל"פ/בית משפט כי יורה לרשם המקרקעין לרשום ההערה. אני ממליצה כי תפנה דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי על מנת שניתן יהיה לבחון את עובדות המקרה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • האם אפשר לשלוח לך באופן אישי את הנסח טאבו? תודה  לת
        משה | 05/09/2008 16:54

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 06/09/2008 21:41

          אנא פנה דרך האתר בבקשה ל"ייעוץ אישי" ויעשה נסיון לסייע לך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד