אין מספיק נתונים עובדתתיים כדי להשיב על השאלה

  • חזקה ארוכה בנכס
    עו"ד רועי | 28/08/2008 18:41

    מדובר בגברת אשר החזיקה בדירה (ללא בעלות) במשך 14 שנה ללא תשלום שכירות, לאחר מכן החלה בתשלום שכירות במשך 7 שנים וכעת מעוניינים לפנותה מן הדירה. האם ניתן לספק לה איזשהיא הגנה מפני פינוי מכח חזקתה רבת השנים בדירה ו/או מכח חוק הגנת הדייר ו/או מכח כל דין אחר?

    • אין מספיק נתונים עובדתתיים כדי להשיב על השאלה
      עו"ד שרון עזרא | 30/08/2008 19:05

      חסר מידע כגון איך נהגו הצדדים במשך השנים, האם השכירות בתוקף וכד'. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • תוספת נתונים
      עו"ד רועי | 31/08/2008 01:21

      מעולם לא נחתם חוזה שכירות בין הצדדים, במשך 14 שנה חיה הדיירת בדירה כמעין ברת רשות (בעלת הדירה היייתה אחייניתה של הדיירת), לאחר 14 שנה החלה בעלת הדירה לבקש סכום סמלי לשכירות אשר הועבר בהעברות בנקאיות מידי חודש (לא נחתם הסכם) ואף הבטיחה לדיירת בע"פ כי היא תהא רקשאית לגור בדירה עד סוף חייה של הדיירת. כעת לאחר פטירת בעלת הדירה מבקש בעלה היורש הרשום של הדירה לפנות את הדיירת, כיצד ניתן להגן עליה מפני פינוי והאם העובדה שחיה בדירה במשך 14 שנה בחזקה מלאה ללא הסכם וללא העברת כל סכום כדי להקים לה חזקה קבועה בדירה או איזשהיא זכות אחרת?

      • חזק מכוח שנים
        עו"ד שרון עזרא | 31/08/2008 12:16

        אני ממליצה לך לחפש בפסיקה דוגמאות רלבנטיות . עצם החזקה, כשלעצמה, איננה מקנה בד"ר זכויות אך כבר לפי מה שתיארת יש בסיס נוסף שיכול להוות בסיס לעילות הגנה טובות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד