חוזה שכירות

  • מה קורה במקרה שדייר לא מפנה את הדירה? בבקשה תשובה
    יוסף | 27/08/2008 17:11

    שלום רב, לפני כשנה חתמתי על חוזה שכירות. בחוזה סיכמנו על שכר דירה קבוע בשקלים. לאחר החתימה בעל הדירה שאל אותי אם אני רוצה את החוזה בשקלים או בצמוד לדולר. אמרתי לו שאני מעדיף את השכירות צמוד לדולר. הוא אמר לי שזה בסדר מבחינתו, ואין צורך להכניס את זה לחוזה כי הוא איש של כבוד ומילה שלו זאת מילה. כמובן שמאז הדולר ירד פלאים, ואני אמור לקבל ממנו הרבה כסף בחזרה. בחצי שנה הראשונה הוא אמנם החזיר לי כסף( נתן לי צ'ק, לא על כל הסכום, אבל זאת עוד הוכחה שהוא הסכים לחוזה דולרי לפי דעתי), אולם עכשיו, משעברה עוד חצי שנה ואני נמצא לפני תום החוזה, הוא אומר שמבחינתו הדולר לא רלוונטי, ואין בכוונתו להחזיר לי את ההפרשים. הוא הציע לי החזר של 300 ש"ח (כאשר ההחזר צריך להיות כ 2200 ש"ח). כמובן שהתווכחתי איתו אבל הוא בשלו. מכיוון שלא ממש האמנתי לו מלכתחילה, הקלטתי שיחות ביננו שבהן הוא אומר שמבחינתו זה בסדר שהחוזה יהיה דולרי, ואח"כ הקלטתי אותו אומר שהדולר לא רלוונטי מבחינתו ושהוא לא מתכוון לשלם לי את מלוא ההפרשים. לאחר כל ההקדמה הנ"ל רציתי לדעת מהן האופציות שלי: 1. האם לפנות את הדירה בזמן ואז לתבוע אותו (דבר שעשוי לקחת הרבה מאוד זמן וכסף)? 2. לא לפנות את הדירה בנוסף רציתי לדעת מה קורה אם אני לא מפנה את הדירה? מהם הצעדים שבהם הוא יכול לנקוט? האם יש לו אפשרות להוציא אותי בכוח? לערב משטרה? אם אני מחליט ללכת על האפשרות הראשונה (של תביעה), האם להקלטות יש תוקף בבית משפט? מה החוק אומר במצב כזה? מהו התוקף החוקי של חוזה בע"פ? כלומר במקרה שלי, חתמנו על חוזה מסוים, ואח"כ סיכמנו בע"פ על משהו אחר, מבלי להכניס את זה לחוזה ולחתום על זה. האם להסכם בע"פ יש תוקף כלשהו? אשמח אם אקבל תשובה מהירה, אני אמור לקבל החלטה ביומייםהקרובים יוסף

    • חוזה שכירות
      עו"ד שרון עזרא | 28/08/2008 09:59

      יוסף שלום אני במקומך הייתי מפנה את הדירה. אי הפינוי עשוי לגרור אותך לתביעות נגדך, שסכומן יכול לעלות על 2200 ש"ח. גם אני לא חושבת שאם יש לך טענה כספית זה מצדיק אי פינוי. אתה יכול להגיש תביעה נגד בעל הדירה, גם בבית משפט לתביעות קטנות. גם חוזה בע"פ מחייב. בברכה, שרון עזרא, עו"ד