סעד עצמי

  • דחוף ביותר בקשר לעשיית דין עצמית
    אורלי | 27/08/2008 12:08

    בחודש אוגוסט שעבר השכרתי את דירתי למישהי ששילמה לי עד חודש פברואר והחל מחודש מרץ אינה משלמת. חשבתי שהעניין יסתדר ולכן לא פניתי לבית משפט. מה שקרה זה שהיא לא שילמה לי כבר חצי שנה. הבנתי שיש חוק של עשיית דין עצמית והשאלה היא אם מותר לי לעשות זאת? ה 30 יום שנחשבים כפלישה מסתיימים ב 31 לחודש. מה לעשות? דחוףףףףףףף....... אני לא רוצה לפנות דרך בית משפט כי הבנתי שזה לוקח המון זמן. איך מקצרים את כל התהליך?

    • סעד עצמי
      עו"ד שרון עזרא | 27/08/2008 12:19

      אורלי שלום החוק מאפשר שימוש ב"כוח סביר" לסילוק פולש, וזאת תוך 30 יום. לא ברור לי ממתי את מתחילה את הספירה של 30 יום, הואיל והשוכרת יושבת בנכס מכוח הסכם שכירות, שעודנו בתוקף, אלא שלך יש טענות לגבי הפרתו. בתי המשפט, וגם לא אני, לא אוהבים שימוש בסעד חד צדדי זה, שכן הוא עשוי לחשוף אותך לתביעות נזקיות. גם השאלה מהו "כוח סביר" זה מונח עלום. האם הוא מאפשר לך פריצה למושכר? החלפת מנעולים? זריקת מטלטלין של השוכרת מחוץ למושכר? זהו סעיף בעייתי ודרך המלך היא תביעה משפטית, שאמנן לקוח זמן, אבל את אמורה להיות מפוצה על הזמן הזה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד