הפרת הסכם שכירות

  • אי תשלום שכירות לחנות
    עוז | 26/08/2008 23:04

    שלום, מזה מספר חודשים השוכר שלי (שוכר חנות בתל-אביב) אינו עומד בתשלומים. תחילה ביקש שלא אפקיד את הצ'ק כי אין לו כרגע כסף ואמר שיתן לי מזומן, לבסוף, משלא שילם נאלצתי בכל זאת להפקיד הצ'ק וזה כובד. חודש לאחר מכן, הפקדתי צ'ק הצ'ק חזר ומסתבר שהשוכר ביטל את הצ'ק, כבר עברו כשבועיים ממועד התשלום, הוא מתחמק מטלפונים, לא נותן תשובות והסברים ואיני יודע מה לעשות ?! החנות אינה פעילה כרגע, מגיעים תשלומים (ארנונה, חשמל וכו') ואני חושש שגם תשלומים אלה לא ישולמו. אשמח לשמוע את עצתך מה עלי לעשות ??? ת ו ד ה !

    • הפרת הסכם שכירות
      עו"ד שרון עזרא | 27/08/2008 09:40

      עוז שלום אתה יכול להגיש כנגד השוכר תביעה לסילוק, לתשלום דמי שכירות ותביעת פיצויים. אם יש בידך בטחונות על פי ההסכם, אתה יכול לממש אותם. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הבהרה
        עוז | 27/08/2008 17:01

        1. מה פירוש תביעה לסילוק וכיצד מתבצעת ? האם עלי לפנות לבית-משפט ? האם ניתן לגשת גם ללא עורך-דין ? 2. כאמור, השוכר ביטל צ'ק - האם זהו הליך חוקי ? (איני יודע אולי ביטל גם את שאר הצ'קים הדחויים) ? נכון להיום מכיוון שאינו משלם ברצוני להוציאו מהחנות ולדרוש תשלום החובות (ארנונה, חשמל וכו') ותשלום על חודש שלא שולם. תודה !

        • תביעה לסילוק יד
          עו"ד שרון עזרא | 28/08/2008 10:04

          עוז שלום תביעה לסילוק (פינוי) היא תביעה שמוגשת לבית משפט שלום. מאחר ומדובר בהליך משפטי אשר מטבע הדברים אין לך ידע משפטי כיצד לנהל אותו, מומלץ כי תשכור שירותי עו"ד. לגבי שאלותייך לביטול שיקים- נא לפנות לפורום בנקאות. כאמור, נראה לי שאין בידך מנוס אלא מנקיטת הליכים משפטיים לפינוי השוכר ותביעת פיצויים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

          • החלפת מנעול בנכס המושכר
            עוז | 28/08/2008 21:41

            השוכר אינו מפעיל את החנות, אינו נמצא בה כבר כחודשיים, מצטברים חובות וכו' - האם בנתיים (עד הגשת תביעה) אני יכול להחליף את מנעול החנות ? תודה

            • לא הייתי ממליצה על פעולה כזו
              עו"ד שרון עזרא | 31/08/2008 12:10

              לקבלת סיוע כיצג מגישים תביעה לסילוק יד, תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לקבל ייעוץ אישי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

              • הגשת תביעה לסילוק יד
                עוז | 03/09/2008 18:11

                1. האם ניתן לתבוע לסילוק יד בבית משפט לתביעות קטנות ? 2. מהו בערך משך ההליך של תביעה לסילוק יד ? מה קורה בנתיים מבחינת תשלומים ? השוכר אינו משלם והחוב גדל, מה ניתן לעשות ? האם לא חוקי מבחינתי להחליף מנעול ?? כאשר למעשה השוכר אינו מגיע לחנות כבר יותר מחודש, והחנות ריקה. 3. אם התביעה לסילוק יד אינה נעשית בבית משפט לתביעות קטנות, אלא בבית משפט השלום - האם ניתן להגיש תביעה זו ביחד עם תביעה לפיצויים וכיסוי השכירות וכל התשלומים שלא שולמו ? המון תודה על התשובות.

                • תביעה לסילוק יד
                  עו"ד שרון עזרא | 04/09/2008 09:47

                  עוז שלום לא ניתן להגיש תביעה לסילוק יד בבית משפט לתביעות קטנות. יש לעשות זאת בבית משפט שלום. ניתן לתובע גם פיצויים. אני מציעה כי תפנה דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי כדי לקבל מענה נוסף על יתר שאלותיך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד