מזגן מקולקל בדירה שכורה

  • מזגן מקולקל בדירה שכורה
    עמית | 26/08/2008 19:42

    שלום,   לפני כחודשיים נכנסנו, אני ואשתי, לגור בדירה שכורה בתחילת חוזה השכירות מפורט במפורש כי בדירה יש מזגן, להלן: "הואיל: והמשכיר הינו הבעלים של דירה בת 3 חדרים המצויה ברחוב ..... תל אביב, בדירה ישארו מזגן, ארונות קיר ... (להלן: המושכר)"   לפני מספר ימים התקלקל המזגן ואני ובעל הבית לא הצלחנו להגיע להסכמה לגבי אחריות התיקון. התקלה התחילה כאשר המזגן היה מקפיץ את מפסק החשמל מדי פעם כשהיינו מדליקים אותו עד שהגיע למצב שלא ניתן להדליק אותו כלל.   הסעיף בחוזה המתייחס לתיקונים בדירה אומר כך: "השוכר מצהיר כי קיבל את המושכר במצב מצוין ותקין, הוא מתחייב להשתמש במושכר שימוש רגיל וסביר ולמנוע כל קלקול או נזק העלול להיגרם למושכר כתוצאה משימוש בלתי זהיר ובכל פעם שיגרם נזק או קלקול כלשהו במושכר או בכל חלק שבו, מתחייב השוכר לתקנו מיד על חשבונו, למעט קלקול הנגרם כתוצאה מבלאי סביר (כגון – פיצוץ צנרת) שיתוקן ע"י המשכיר ועל חשבונו."   לטענת בעל הדירה אנחנו קלקלנו את המזגן ואנחנו אחראים לתקן אותו. אנחנו לעומת זאת השתמשנו במזגן שימוש סביר וסבורים שמזגן שגילו 8-10 שנים (הגיל לדברי בעל הבית) סביר שיתבלה. בנוסף, ביקר אצלנו חשמלאי מטעם בעל הבית שאמר שמפסק החשמל (בארון החשמל) שמחובר למזגן לא מתאים למזגן ושיש להחליף אותו כדי שהמזגן יעבוד בצורה תקינה. באישור בעל הבית הוחלף המפסק.     לאחר שהמזגן לא חזר לעבוד, אובחנה התקלה ע"י אותו חשמלאי כבעייה במדחס של המזגן, שנהרס. בעל הבית אינו מוכן לשאת בתיקון; לטענתו המדחס נהרס מפני שאנחנו הדלקנו וכיבינו את המזגן לסרוגין באופן תכוף אך אנו איננו מאשרים טענה זו בשום אופן. יש לציין כי החשמלאי ששלח בעל הבית אמר בנוכחתי ובנוכחות בעל הבית שהרס המדחס יכל להיגרם מסיבות רבות ושונות כגון זליגת חשמל וכדומה. לאור כל זאת אנחנו סבורים כי מדובר בבלאי סביר של המזגן ואף חושדים כי הרס המדחס קשור בבעיה שהייתה במפסק החשמל שהיה מחובר למזגן ושגרם למפסק לקפוץ.   מה הדבר הראוי לעשות? מה מקובל כיום בהסכמים סטנדרטיים?

    • מזגן מקולקל בדירה שכורה
      עו"ד שרון עזרא | 27/08/2008 09:37

      עמית שלום מקובל כי אם המזגן התקלקל כתוצאה מבלאי סביר, האחריות היא על המשכיר. אם אינכם מגיעים להבנה, תצטייד מראש בחוות דעת הטכנאי לגבי מקור הבעיה, אתה יכול לתקן על חשבונך ואח"כ לתבוע החזר מהמשכיר. הייתי פונה מראש למשכיר ומיידעת אותו כי בכוונתך לפעול כך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • מהג בעלים
        יובל | 23/07/2015 17:21

        שאלה בענין זה לעו"ד שרון עזרא
        בחוזה שלי  אין סעיף שמדבר על בלאי סביר ( אולי פאשלה שלי ) אבל כתוב שהמשכיר צריך לתקן כל דבר שהוא מכוח מנהג בעלים.
        התקלה אצלי היא במזגן - מיני מרכזי שהעינית בלוח הפיקוד כנראה לא תקינה - המזגן בן שנתיים וחצי עבד בלי תקלות  והעינית המדוברת נמצאת בגובה התקרה והמזגן מופעל רק ע"י שליט. ברור לחלוטין שנעשה במזגן שימוש סביר והשאלה האם תיקון כזה  נכנס להגדרה של " מנהג בעלים "
        תודה