נאמנות בעסקת מקרקעין

  • קניה/מכירה: ארכה לאישורים, גובה סכום נאמנות וקירבה
    רוני בוזגלו | 24/08/2008 19:16

    אנו עומדים לפני קניית דירה. . המוכרים דורשים ארכה של 9 חודשים מיום החתימה עד להעברת אישורי מס הכנסה, אישור זכויות נקי ואישור רשם המשכונות והבנק על מחיקת המשכנתא - האם סביר? 2. כמו כן, הם דורשים להשאיר בסוף התהליך רק 7% אצל העו"ד הנאמן לכיסוי תשלומים שלא יתבצעו על ידם לאחר מסירת החזקה. הם מצדיקים את זה בכך ש"אין כמעט מס שבח ואין חובות לעירייה". האם סכום כזה הוא סביר? 3. העורך דין של המוכר הוא גם אחיו. האם הוא יכול להיות נאמן אובייקטיבי לכספים שלנו? תודה רוני

    • נאמנות בעסקת מקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 25/08/2008 09:40

      רוני שלום כעקרון, בהסכמי מכר נהוג להשאיר כספים בנאמנות עד להמצאת אישורי המיסים. גובה כספי הנאמנות תלוי בגודל המיסים הצפוי. המס יכול לעלות על 50% משווי העסקה, כך שעל פניו, נראה שסכום של 7% כלל איננו סביר.בדר"כ בדיקת התיק ברשויות מס מסתיימת תוך 3 חודשים. מאחר והנאמן הינו אחיו של המוכר, יש לשקול נאמן שיהיה נטרלי, או נאמנות משותפת של ב"כ המוכר או ב"כ הקונה. לעניין המשכנתא- מומלץ כי התשלום הראשון יופנה לסילוק המשכנתא ורק לאחריו ימשיכו התשלומים.עניין זה תלוי במידה רבה בגובה המשכנתא. אם אינכם מיוצגים על ידי עו"ד מטעמכם, אני ממליצה בחום לשכור שירותי עו"ד כדי שיגן על זכויותיכם בעסקה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד