תיקון גג

  • תיקון דליפה בגג משותף
    אבי11 | 21/08/2008 09:43

    שלום רב,בדירה בבעלותי שאני משכיר בבית משותף קיימת נזילה חמורה מן הגג, שמשביתה למעשה את הדירה. נזילה דומה קיימת בגג השני בבניין שבה מתגורר דייר אחר (לא שלי) בשכירות.בעבר כבר תיקנתי את הגג על חשבוני, היום מדובר בתיקון כבד מדיי. בשיחות עם דיירים שונים בבניין, מתברר שהרוב אינם מוכנים לשלם, שכן הם טוענים שהבניין כולו אינו מתוחזק כמו שהם רוצים (גינון, ניקיון, לפעמים גם חשמל בחדר המדרגות), לא כל הדיירים שילמו ומשלמים מסי ועד, ועד שלא יובא גנן, הם לא מוכנים לשאת בהוצאות.יש לציין שוועד הבית לא ממש משתף פעולה כאן, ולא מעוניין לעמוד מאחורי תביעה (ומובן שאין גרוש בקופתו).מבחינתי נראה שאין מנוס אלא לתקן את הגג על חשבוני, והפעם לתבוע את סרבני התשלום.שאלותיי:1. מה ההליך שאני צריך לעשות כדי להיות מכוסה משפטית ולזכות בחלק היחסי מכל דייר בבניין? אם אני סוטה ממנו, ופשוט מזמין זפת לאחר מכתבי התרעה בשמי לכל הדיירים - האם אני עדיין מכוסה?2. האם בית המשפט יפסוק כאן גם את שכר הטרחה של עורך הדין שאקח לצורך המשפט?3. מכיוון שמדובר במימון שלי שיוחזר במקרה הטוב בעוד כמה שנים, אני לא יכול לממן את תיקון הגג שלא נמצא מעל דירתי אלא רק את החלק שלי (עלות התיקון היא על פי מטראז', כך שזה לא מייקר את התיקון). האם יוכלו הדיירים להתחמק מהתשלום בתואנה שלא תיקנתי את הגג השני על חשבוני (מה שיכפיל את עלות התיקון), ולכן לא פתרתי את הבעיה?תודה רבה על הנכונות לייעץ!

    • תיקון גג
      עו"ד שרון עזרא | 21/08/2008 11:31

      אבי שלום מאחר ואתה ככל הנראה במסלול של הליך משפטי, כדאי שתיעץ כבר כעת עם עו"ד באשר למהלכים שאתה נוקט כבר עתה. בכללליות אומר כי יש לשלוח לדיירים ונציגות בית משותף מכתב התראה בטרם זיפות הגג. אינני רואה מניעה כי תזפת רק את החלק שמעל הדירה שלך, אם כי כדאי שתבדוק אם מבחינה מעשית זה יפתור את הבעיה. לאחר שתבוצע העבודה, יש להגיש כנגד הדיירים ו/או נציגות הבית המשותף תביעה למפקח על בתים משותפים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד