עו"ד אשר טולדנו משיב לפנייתך

  • שאלה
    אלונה | 19/08/2008 15:42

    פניתי לקבל משכנתא אך קיבלתי תשובה שליליץ באישור זכויות ממנהל רשום כי יש לפנות לחברה x אותה חברה חדלה מלפעול (כנראה פשטה רגל) לא מונה מפרק אך יש עו"ד שאמור לטפל ברישום בפועל אותו מפרק לא מוכן לתת התחייבות לרישום משכנתא אלא עד קבלת כל התמורה העו"ד שמייצג אותי בעיסקה טוען כי אין לו בעיה לתת התחייבות אך הבנק אינו מסתפק בכך מה דעתך? האם עיסקה כזו יכולה לסבך אותי איכשהוא? מדוע הבנק לא מוכן לתת משכנתא מבחינה משפטית? אם כבר נחתם חוזה האם אני מוגן במצב שכזה??

    • עו"ד אשר טולדנו משיב לפנייתך
      ashit | 19/08/2008 16:37

      עו"ד אשר טולדנו משיב לך - לאור העובדה כי מצויין באישור הזכויות דבר קיומו של גורם משכן - אותו מצאת כחברה מחוסלת - הבנק הממשכן מבין מכך, כי לא יהיה בעתיד מי שירשום לטובתו בספרי החברה המשכנת ובספרי המינהל (באמצעות הנפקת הפנייה מהחברה המשכנת) את ההתחייבות לרישום המשכנתא לטובת הבנק הממשכן ולכן הבנק יימצא עצמו "חשוף" מבלי שזכותו מכח כספי ההלוואה/המשכנתא נרשמה כראוי. כל זאת יימנע מהבנק להעמיד לטובתך את ההלוואה. יחד עם זאת, ניתן לפתור את הבעיה על-ידי אחת משני הפתרונות הבאים: האחד, פנייה למחלקה המשפטית של מחלקת החוזים בלשכת מינהל מקרקעי ישראל בה רשום הנכס ושכנועם במחיקת זהות "הגורם הממשכן" מאישור הזכויות {פעולה טכנית אפשרית על-ידי התכתבות/פגישה} לחילופין, הפיתרון השני והיקר יותר הינו פנייה לבית המשפט המחוזי בבקשה להחייאת החברה המחוסלת לצורך המצאת ההתחייבות לרישום משכנתא ומינוי העו"ד המוזכר בפנייתך כמוסמך לחתום בשם החברה המשכנת על כל מסמך הדרוש לצורך הבטחת רישום המשכנתא ולהבטחת זכויות הבנק הממשכן ולאחר מכן, לפעול מול רשם החברות בהליך של חיסול מרצון של החברה שזה עתה הוחייתה.

      • שאלה נוספת...
        אלונה | 19/08/2008 18:32

        כל הבעיה היא בגלל שלא מונה מפרק ? - כי לעו"ד המייצג את החברה יש יפוי כח כן לבצע רישומים...וממונה לרשום את הדירות.... אם כך - מדוע הממונה הנ"ל לא מוכן להוציא את ההתחייבות.. ממה הוא חושש?? ולמה אינו מוסמך למרות היפוי כח? ואם נבצע הפעולה הראשונה באישור זכויות לא תהיה הפנייה לגורם המשכן אם כך מה יהיה כתוב שם??

        • עו"ד אשר טולדנו משיבך
          ashit | 19/08/2008 19:08

          עו"ד אשר טולדנו משיבך - יש לדעת אם יפוי הכח שניתן לעו"ד בשעתו על-ידי החברה המחוסלת הינו "בלתי חוזר", שמשמעו שניתן לבצע מכוחו פעולות, כגון מתן התחייבות לרישום משכנתא לטובת הבנק הממשכן גם אם החברה המשכנת חוסלה. אם לעומת זאת, בידי עו"ד יפוי כח כללי בלבד, הרי מכח דיני השליחות, עם חיסול החברה המשכנת לא ניתן לפעול מכוחו והוא בטל ומבוטל. מאחר ועסקינו במקרקעין, סביר להניח שבידי העו"ד יפוי כח בלתי חוזר ולכן אם האחרון מסרב לפעול מכוחו, אני ממליץ לפנות לבית המשפט בצו עשה שיורה לעו"ד לחתום על כל מסמך הדרוש לצורך קבלת המשכנתא ורישום זכויות הבנק הממשכן בספרי החברה המשכנת. מכל מקום, המלצתי בתגובתי הקודמת לך - לפנות למינהל ולדאוג למחיקת ה"גורם המשכן" מאישור הזכויות - הינו האופציה המעשית ביותר ומשמע שרישום הזכויות (לרבות רישום המשכנתאן) ייעשה ישירות בספרי המינהל מבלי לבצע רישום מקביל בספרי החברה המשכנת. הערת מערכת : לקריאה אודות מינהל מקרקעין >>