חכירה ממינהל מקרקעי ישראל

  • קנייה של בית על 2 דונם
    מירי | 17/08/2008 21:14

    קנינו בית על 2 דונם אדמה בצפון. אני משלמת חכירה על 2 דונם כ15 שנים בפועל יש לי דונם החלקה השניה לא מופיעה על שמנו.גוש אחד כן והשני לא. ביינתיים מכר המנהל חצי מהדונם ששייך לי וחצי מהדונם השני השכן לקח מה עושים. יש לי שירטוטים יש וגם את עסקת המכירה של הבית אצל הנטריון. אודה לך על התשובה מראש.

    • חכירה ממינהל מקרקעי ישראל
      עו"ד זהר ארד | 18/08/2008 10:57

      מירי שלום, ככל שטענתך נכונה, והמינהל אכן מכר או החכיר שטח אותו את חוכרת כדין, הרי שמדובר במקרה חמור הדורש טיפול משפטי דחוף מול המינהל. מוצע כי תפני בהקדם לעו"ד עם כל המסמכים הרלבנטיים בכדי שיבדוק את המצב העובדתי והמשפטי לאשורו ויטפל בעניינך. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • העניינים יותר מסובכים...
        מירי | 18/08/2008 13:36

        אכן כך אעשה. 15 שנים גרתי בבית צפוף כהיה שימוש בבית שאמור להיות שלי. א שילמו לי שכירות.ועד היישוב השתמש בו כמחסן נשק של היישוב. האדמה שעלייה אני משלמת חכירה עמדה כך סתם ללא שימוש ובהמשך נמכרה וזאת ביגלל טעות טכנית של הגוש שלא נרשם גם על שמיינו. העוגמת הנפש של השכן שלקח את האדמה של הבית הצמוד לי הביאה אותי בעצם לפקיחת עיניים ולהבין ששניי הדונם שלי הם הבית ושניי הגושים שמאחוריי הבית. האם עליי לקחת עו"ד קודם או מודד...שיתחום ויסמן לי את 2 הדונם . תודה מראש.

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 18/08/2008 17:10

          לפני כל דבר אחר עליך לשכור עו"ד המתמחה במקרקעין, שילמד את החומר וינחה אותך כיצד לפעול. לשאלות נוספות תוכלי לפנות ליעוץ אישי באתר. שיהיה בהצלחה.

        • תודה רבה  לת
          מירי | 18/08/2008 17:59