עיקול במקרקעין

  • האם אפשר למכור חלק ממגרש שהוא מעוקל ולרשום בו הערת
    ליאורה | 09/08/2008 19:32

    המגרש עוקל עקב חוב כספי .בעל המגרש מכר חלק מהמגרש ונרשמה הערת אזהרה לטובת הקונה. האם זה חוקי למכור חלק מהמגרש למרות שיש בו עיקול של בית המשפט. 2.העיקול קדם להערת האזהרה בשישה חודשים. האם עלי לעדכן את בית המשפט לגבי הערת ההאזהרה?

    • עיקול במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 10/08/2008 16:12

      ליאורה שלום, אין מניעה חוקית למכור נכס שהוטל עליו עיקול. כעקרון, על רוכש הזכות לערוך בדיקות שונות בטרם הרכישה, לרבות בדיקת זכויות וחיובים כלפי צדדים שלישיים. במקרה זה, קונה זהיר יבקש לכלול בהסכם המכר התייחסות לעיקול שהוטל ומנגנון מוסכם (ומובטח היטב) לסילוק העיקול ישירות מול הנושה במסגרת התשלומים על פי הסכם המכר. לגבי "תחרות הזכויות" בין העיקול להערת האזהרה, הנושא מורכב ומעט סבוך ומומלץ כי תפנו לעו"ד שיבדוק את כל החומר הרלבנטי וידריך אתכם כיצד לפעול. בברכה, זהר ארד, עו"ד