העברת זכויות

  • בעלות בטאבו לדירה יד שנייה שהמוכרים קנו מקבלן
    לילך | 04/08/2008 11:13

    לפני 4 שנים רכשתי דירה יד שנייה. המוכרים קנו אותה מקבלן והטאבו לא היה מסודר למעט הערת אזהרה לטובתם והערה לטובת הבנק ממנו לקחו את המשכנתא. לאחר הרכישה יש הערת אזהרה לטובתי. עורך הדין מטעמי שטיפל ברכישת הדירה אמור לטפל גם בעניין העברת הבעלות בטאבו על שמי. היום הוא הודיע לי כי החברה הקבלנית מסרבת להעביר את הרישום בטאבו ישירות אליי ודורשת שהמוכרים יחתמו אצלה על טפסים מסויימים ורק אז יתאפשר הרישום על שמי בטאבו. עורך הדין שלי אמר לי ליצור קשר עם המוכרים על מנת שיפנו לחברה הקבלנית להסדיר את הנדרש. שאלותיי: מדוע אני צריכה לטפל ביצירת הקשר עם המוכרים ולא עורך הדין? מדוע המוכרים לא הוחתמו מראש, בעת החתימה על חוזה המכר בינינו על מה שנדרש לצורך העברה העתידית בטאבו? מי מבטיח שאצליח לאתר אותם? אולי הם לא בארץ? האם בכלל החברה הקבלנית יכולה לסרב להעביר על שמי בטאבו? אודה על קבלת חוות דעת מקצועית בעניין.

    • העברת זכויות
      עו"ד זהר ארד | 04/08/2008 13:33

      לילך שלום, איננו יכולים לענות על מרבית שאלותיך וודאי שלא לבקר את התנהלותו של עורך דינך. אומר רק זאת. בהסכמי מכר, נהוג ומקובל (ואף הכרחי..) לקבל מהמוכרים יפוי כח בלתי חוזר המייפה את כוחו של עורך דינו של הקונה לחתום בשם המוכרים. במידה וניתן יפוי כח כאמור, יכול עוה"ד לחתום בשם המוכרים על כל מסמך הנדרש לצורך העברת הזכויות. עורכי הדין אינם "אוהבים" לעשות שימוש ביפוי כח מקום בו אפשר לאתר את המוכרים עצמם ולהשיג את חתימתם, אך קיומו של יפוי הכח הופך לקרדינלי מקום בו לא ניתן לאתר את המוכרים או שהמוכרים מסרבים לחתום או חלילה נפטרו. בברכה, זהר ארד, עו"ד