ערבים להלוואת משכנתא

  • ביטול ערבות על משכנתא
    אורנה | 27/07/2008 08:42

    שלום רב, ברצוני להתיעץ בנושא, בו חתמנו על ערבות למשכנתא לבתי. לפני שנתיים בתי התגרשה ובהתאם להסכם הגירושין הדירה נשארה אצל בעלה לשעבר(משכנתא של 95% מערך הדירה). פנינו מספר פעמים בבקשה לשינוי הערבות,כך שבן משפחה של הבעל לשעבר יחתום במקומינו(יש לו 7 אחים ואחיות עובדים). קבלנו הודעת סירוב,אף אחד מהאחים אינו רוצה לחתום. את הדירה הוא מציע למכירה כבר במשך שנתיים ימים וללא תוצאות. מה אנו יכולים לעשות מבחינת החוק,כדי לבטל את ערבותינו על המשכנתא. בתודה מראש, אורנה.

    • ערבים להלוואת משכנתא
      עו"ד זהר ארד | 27/07/2008 14:37

      אורנה שלום, נושא חשוב זה היה צריך להסדיר במסגרת הסכם הגירושין עליו חתמה בתכם. מוצע כי תפנו לאלתר לעו"ד שייצג את בתכם בהליך הגירושין על מנת לקבל יעוץ בעניין זה. ככל שבתך לא יוצגה על ידי עו"ד או שיש לך שאלות נוספות אנא הפני אותם לפורום דיני משפחה. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • ערבים להלוואת משכנתא
        אורנה | 27/07/2008 15:20

        מודה לך עו"ד זוהר ארד על תגובתך. בתי אכן יוצגה ע"י עו"ד,שליווה אותה עד לקבלת הגט. לאחר קבלת הגט,הוא פשוט לא חוזר לטלפונים שמשאירים לו לקבלת מענה בנושאים שנשארו פתוחים ומבטל פגישות שנקבעו. אני חייבת לציין,שהעו"ד קבל את מלא שכרו,שנפרש מראש למספר תשלומים ולא היתה כל "הנחה" בנושא. מה אומר החוק בנושא שבו נשארו קצוות פתוחים,האם אין הם חלק מההסכם עליו חתמו בעת מינויו להיות הנציג בתהליך? בשאר הנושאים שנשארו פתוחים,אפנה לפורום דיני משפחה. תודה.

        • שכ"ט עו"ד
          עו"ד זהר ארד | 27/07/2008 19:20

          שוב שלום אורנה, אתם צריכים לבדוק מה היקף הטיפול עליו הוסכם בהסכם שכר הטרחה. החוק לא מתערב בחוזי שכר טרחה ובחופש החוזים (אלא במקרים חריגים שאינם רלבנטיים לענייננו). ללא כל קשר לשכר הטרחה והיקף הטיפול, זה נשמע מאוד לא מכובד שעורך הדין מתחמק מכם. יתכן ובתך צריכה לפנות אליו (אפילו בכתב) מאחר והיא לקוחתו ולא אתם. שיהיה בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

          • לעו"ד זוהר ארד
            אורנה | 27/07/2008 19:57

            מודה לך מאוד על הסיוע שנתת לנו במתן כוון לפעולה. אורנה.