בנייה על גג צמוד

  • בניה על הגג האם בניה של השכנים מהווה הסכמה
    סוני | 18/07/2008 13:39

    רכשתי דירה בבנין בו 4 דירות הדירות התחתונות בקומת הקרקע בנו תוספות בניה ומשתמשים בחלקים של הגינה המשותפת .האם אני צריך את הסכמתם לבניה על הגג כי לי אין גינה צמודה אלה גג צמוד בעירייה במחלקת התיכנון והבניה נמסר לי שיש לי אחוזי בניה גם על הגג לציין ששילמתי בעיריה היטלה השבחה עבור 5 קומות .לציין עוד שבאותו האזור רוב בעלי הדירות בנו על הגג

    • בנייה על גג צמוד
      עו"ד עמית דביר | 18/07/2008 15:13

      ראשית, לקבלת היתר בניה לבנות על גג פרטי שלך אינך צריך לקבל את הסכמת השכנים. אולם, במקרים כאלו חשוב להבין כי יש הבדל בין הגג עצמו שהוא צמוד ופרטי שלך לבין זכויות הבנייה שהם רכוש משותף של כל הבניין כל עוד לא מוסכם אחרת בתקנון. לפי שאלתך אני מבין שכבר נוצלו חלק מזכויות הבנייה בבניין אך עדיין נותרו זכויות לבניה על הגג ולכן השאלה מורכבת יותר לגבי איזון התשלומים בין כל השכנים לאחר ניצול מלוא זכויות הבניה. אני תמיד מייעץ לדיירים אשר עומדים לבנות בבית משותף לקבל את הסכמת הדיירים האחרים לבנייה, להגיע איתם להסכמות, ולקבוע תקנון מוסכם עקרוני עליו יחתמו עוד בטרם הבניה. בכך תמנענה הטרדות בהמשך הדרך והבניה תהיה חלקה יותר. בכל מקרה הרחבת בנייה בבית משותף היא דבר מורכב וחשוב וכדאי להיות מלווה ע"י עו"ד המתמחה בתחום.

    • בניה על הגג
      עו"ד דן הלפרט | 18/07/2008 16:06

      שלום רב, מהשאלה לא ברור האם חצר הבניין צמודה לדירות התחתונות (יתכן וקיים הסכם היסטורי בין הדיירים או תקנון מוסכם ישן (נתקלתי במקרים רבים כאלה) הקובע חלוקה לפיה דירות תחתונות מקבלות הצמדה של החצר ודירות עליונות- הצמדה של הגג). ככל שהתשובה חיובית יש לבחון האם נוצלו זכויות בניה על ידי הדיירים בקומות התחתונות ומה היקף הניצול. האם דיירים אלה ניצלו את חלקם היחסי או יותר. ככל שנוצלו הזכויות היחסיות נראה כי אין צורך בקבלת הסכמתם הן לעניין הבניה על הגג (שהרי הגג איננו רכוש משותף אלא מוצמד לדירתך) והן לעניין זכויות הבניה (חוק המקרקעין קובע בענין זה שדייר שהרחיב וניצל זכויות רואים אותו כמי שמסכים להרחבה וניצול המבוצע על ידי דייר אחר). כמובן שבמידה ויחסי הניצול אינם שווים ליחס הזכויות יש להשתמש במנגנון הקרוי "תשלומי איזון" על מנת לאזן בין "ההנאה" שהפיקו הדיירים השונים. כך או אחרת, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, עו"ד דן הלפרט ***** הערת מערכת: אין להשאיר פרטים ליצירת קשר ****