קבלן המבצע עבודות עבור יזם

  • רכישת דירה חדשה מקבלן, מס' שאלות...
    אפי 9 | 17/07/2008 19:46

    שלום, אני עומד לרכוש דירה חדשה מקבלן. (אחרי זכרון דברים ולפני חתימה על הסכם). מצב הדירה לקראת סיום. הדירה מרוצפת ללא מטבח וללא שירותים ומקלחת ועבודות החשמל לא הסתיימו. ראיתי כי הקבלן נתבע לפני כשנה על פשיטת רגל. הפרוייקט הנוכחי מתבצע תחת שותפות של שתי חברות: 1. שותפות מוגבלת. 2. חברה בע"מ. הקבלן עובד עבורם. 1 - ברצוני לבדוק האם קיימת אפשרות שבניית הדירה תסתיים ולמרות זאת לא תועבר לידיי בגלל עיקולים כלשהם? כיצד אוכל לבדוק זאת? 2 - כיצד אוכל לודא שאכן החלקה והגוש הרשומים בהסכם הם אכן אלו שביתי נבנה עליהם בפועל? 3 - האם עליי לבדוק את מצבן הפיננסי של שתי החברות השותפות בלבד, או גם את מצבו של הקבלן? תודה רבה.

    • קבלן המבצע עבודות עבור יזם
      עו"ד עמית דביר | 18/07/2008 09:48

      אם אני מבין נכון מהשאלה מדובר בהסכם בו התקשרת עם שני יזמים שהתקשרו עם קבלן בניין שיבצע עבורם את העבודות וכי יש חשש שהוא עומד לפשוט את הרגל. לגבי השאלה הראשונה: אם הקבלן צפוי לעיקולים ולקשיים פיננסיים קשים ברור הוא כי בניית הדירה תתעכב וייתכן כי יווצר מצב שהיזמים יאלצו להחליפו בקבלן אחר מה שיגרור עיכוב גדול. קשה מהנתונים לברר מה האופציות שלך בעניין זה ולעניין זה יש צורך לעיין בהסכם עליו חתמת. כמו כן, לא ברור אילו בטחונות ניתנו לך אותם מחוייב כל יזם שבונה דירות להעניק על פי הדין. לגבי השאלה השניה: אין מספיק נתונים כדי לענות, אולם תוכל גם בשלב הזה לדרוש אישור זכויות של היזמים לגבי זכויותיהם על הקרקע ולבחון אם יש התאמה על פי התוכנית התכנונית החלה באזור. לגבי השאלה השלישית: לבדוק מצב פיננסי של כל החברות איתן התקשרת בעסקה גדולה וכן את מצב הגוף המבצע מטעמם זה תמיד דבר טוב. התשובה היא כן. בכל מקרה עסקה עם קבלן לרכישת דירה כרוכה בסיכונים רבים ואני מציע לך להתייעץ עם עו"ד.

      • רכישת דירה חדשה מקבלן- התיחסות
        עו"ד דן הלפרט | 18/07/2008 15:52

        אפי שלום, יש להבחין בין הגורמים השונים הפועלים בעניין זה. משאלתך ניתן להבין כי הדירה נרכשה מיזם כלשהו אשר ככל הנראה מבצע את עבודות הבניה באמצעות קבלן. ככל שאלה הם פני הדברים, הרי שהאחראים כלפיך הם (בעיקר) היזמים מהם רכשת את הדירה. באשר לקבלן- ככל שברצונך לברר אודותיו (למרות האמור לעיל) הרי שלגבי הליכי פשיטת רגל ניתן לבדוק באתר האינטרנט של משרד המשפטים (כונס הנכסים הרישמי) ולברר על פי מספר ת.ז. האם הקבלן מצוי בהליכי פש"ר. לגבי היזמים ניתן לוודא כבר עתה כי לא קיימים עיקולים ו/או שיעבודים ו/או משכונות על המקרקעין עליהם מצוי הבניין הנדון וברור שיש לבחון היטב אילו בטחונות מצויים בידך. אני מצטרף להמלצה להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום על מנת לקבל יעוץ מלא והולם. בברכה, עו"ד דן הלפרט***** הערת מערכת: אין להשאיר פרטים ליצירת קשר ****

    • רכישת דירה מקבלן
      עו"ד שרון עזרא | 18/07/2008 17:35

      אפי שלום לשאלתך: 1. ברכישת דירה מקבלן י, שבנייתה טרם נסתיימה, יכול להיות מצב בו לא תקבל את הדירה עקב קשיים כלכליים של המוכר. אם הקבלן המבצע עבור המוכר נתקל אף הוא בקשיים כלכליים- גם עובדה זו יכולה לגרום לעיכוב. לפיכך חשוב לוודא את טיב הבטחונות ופיצויים שניתנים לך על פי ההסכם. 2. לבירור מצב הזכויות- יש להוציא נסח טאבו. 3. רצוי לבדוק את מצבם הכלכלי של הקבלן והמוכרות. 4. יש דברים נוספים וחשובים נוספים שיש לבדוק העת התקשרות מול קבלן. אני מציעה כי תפנה באמצעות "פנייה דחופה" דרך האתר לסיוע נוסף. בברכה, שרון עזרא, עו"ד