העברת דירה במתנה

  • העברת דירה ללא תמורה
    יסמין | 17/07/2008 09:22

    העברת דירה ללא תמורה האם זה מחייב עו"ד כיצד מבצעים זאת והיכן לפנות מה הפרוצדורה וכמה זמן זה לוקח? (האם חמי (אבא של בעלי) יכול להעביר לי את הדירה ללא תמורה לכלתו ומהן ההשלכות לגבי הדירה מה מותר ומה אסור, חמי קשיש האם יש צורך באישור רפואי או נוטריוני על ההעברה?) תודה * הערת מערכת: לקריאה אודות תרגום נוטריוני >>

    • העברת דירה במתנה
      עו"ד שרון עזרא | 17/07/2008 10:49

      העברת דירה במתנה הינה עסקה במקרקעין לכל דבר ועניין ויש לבצע אותה בליווי של עו"ד, לרבות בדיקת השלכות המס, אם ישנן. אם חמך קשיש, אך כשיר שכלית, אין צורך באישור רפואי.אם איננו כשיר, אז צריך למנות לו אפוטרופוס ורק הוא יוכל לבצע העסקה, בכפוף לאישור בית המשפט. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • העברת דירה ללא תמורה
      עו"ד דן הלפרט | 18/07/2008 16:20

      שלום רב, לא ניתן להתייחס לכל הסוגיות המועלות בשאלתך במסגרת הפורום. חשוב להדגיש כי ישנן השלכות מס מאוד משמעותיות ומומלץ לבדוק עניין זה היטב על מנת שלא להיקלע לחבות מס מיותרת ו/או "שריפת פטור" ו/או תקופת "צינון" בה לא ניתן למכור את הנכס בפטור ממס. מעבר לתכנוני המס- העסקה איננה מסובכת ועיקרה חתימה על תצהירי העברה ושטרי מכר. ראוי אולי לבחון אפשרות של העברת הדירה במסגרת צוואה שגם לכך השלכות שונות. מומלץ לפנות לקבלת ייצוג משפטי בעניין זה מעו"ד המתמחה בתחום. עו"ד דן הלפרט*********************** הערת מערכת: אין להשאיר פרטים ליצירת קשר