דמי תיווך

  • סחיטת דמי תיווך
    pharma | 16/07/2008 16:26

    חיפשתי דירה בבנין מסויים. בבנין זה חלק מן הדירות נמכרו דרך מתווכים. במהלך החיפוש פנה אליי מוכר והציג בפני את הדירה שלו. לדבריו הוא אסר על מתווכים להציג את הדירה שלו. לאחר שכבר ראיתי את הדירה הזו המשכתי לחפש הלאה ולבחון עוד דירות. יצרתי קשר עם מתווך מסויים שהציע לי מספר דירות ואף החתים אותי על טופס. בניגוד להוראות המוכל הנ"ל הוא ניסה להראות לי גם את הדירה הנ"ל. ברגע שהגעתי עד פתח הדלת הבנתי את הטריק וסירבתי להכנס. בסוף קניתי את הדירה שהוצגה בפניי ע"י המוכר. כעת מגיע המתווך ודורש דמי תיווך. האם מגיע לו למרות ש 1. המוכר אסר עליו להראות את הדירה. 2. אני ראיתי את הדירה באופן עצמאי לפני שהמתווך ניסה להראות לי אותה 3. אני חתמתי על טופס לגבי הדירה למרות שפיזית לא נכנסתי לתוכה. החתימה נעשתה כיוון שלא זכרתי את מספר הדירה וידעתי על האיסור החל על מתווכים להציג את הדירה.

    • דמי תיווך
      עו"ד שרון עזרא | 16/07/2008 21:39

      בנסיבות שאתה מתאר, המתווך לא היה "הגורם היעיל" שהביא להתקשרות בינך ובין המוכר, ומשכך איננו זכאי לדמי תיווך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • מסמך חתום
        pharma | 17/07/2008 10:19

        תודה על התשובה המהירה. הבעיה כאן שכל הפעולות נעשו בע"פ. המסמך היחיד בכתב הינו המסמך שהמתווך החתים אותי.

        • גם אמירות וחוזים בעל פה הינם מחייבים  לת
          | עו"ד שרון עזרא | 17/07/2008 11:24

          • גורם יעיל
            pharma | 23/07/2008 09:56

            בחוזה הנ"ל המתווך הוסיף סעיף בו מצויין כי לא ניתן יהיה לטעון לגבי היות המתווך גורם יעיל. האם הסעיף הזה חוקי.

            • מתווך כ"גורם יעיל"
              עו"ד שרון עזרא | 24/07/2008 21:04

              עפ"י חוק המתווכים במקרקעין, על מנת שמתוך יהיה זכאי לדמי תיווך עליו להיות, בין היתר, הגורם היעיל. לא ניתן להתנות על כך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד