תשלום על זכויות בנייה

  • לפי מה נקבע התשלום על תוספת זכויות בניה ?
    גיא | 16/07/2008 08:22

    אני מתלבט לגבי רכישת בית פרטי בהרחבה במושב במרכז הארץ. מדובר בחלופות של בתים בסדר גודל של 100-150 מטר. מתווכים אומרים לי שאם ארכוש תוספת זכויות בניה אצטרך לשלם בבת-אחת עד ל-220 מטר, ושסדר הגודל של הסכום יהיה כחצי מיליון שקל. לפי מה מחשבים התשלום ?

    • תשלום על זכויות בנייה
      עו"ד שרון עזרא | 16/07/2008 09:44

      גיא שלום שאלתך איננה ברורה. אם בכוונתך אילו תשלומים יש לשלם למנהל מקרקעי ישראל בגין תוספת בנייה- ניתן לפנות למנהל ולברר זאת, ו/או להיוועץ עם שמאי מקרקעין. התשלומים משתנים בהתאם לאזור בו ממקום הנכס, סוג הזכויות הבנייה הנוספות (שטח עיקרי, שירות וכד) והיקפם. בכל מקרה, מאחר ועסקת מקרקעין הינה עסקה מורכבת, וכוללת גם היבטים כספיים שייתכן ואינך מודע אליהם, אני ממליצה בחום כי תיועץ בעו"ד כבר משלבים מוקדמים של המו"מ . בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תוספת זכויות בניה : הבהרה
        גיא | 16/07/2008 21:39

        השאלה נועדה להבהיר איך עובד התמחור של תוספת זכויות בניה. אני מבין שמדובר במנגנון מורכב, ששונה בין העיר לבין הכפר, סוג תוספת זכויות הבניה וכו'. מה שרציתי להבין זה האם היום המינהל מחייב כאשר קונים עוד זכויות בניה לרכוש מייד את כל הזכויות עד לגבול מסויים, או שאפשר לקנות רק לפי הצורך ? (כלומר: בהרחבה של מושב, במגרש של חצי דונם, שבנוי בו בית של 120 מטר, ומבקשים להרחיבו, האם ניתן להרחיבו ל-180 מטר, או שחייבים לשלם עד למקסימום לפי תוכנית בניין העיר - 250 מטר). תודה מראש.

        • זכויות בנייה במקרקעין
          עו"ד שרון עזרא | 16/07/2008 22:02

          המינהל גובה "דמי היתר" לפי זכויות הבנייה הקיימות בפועל/לפי היתר הבנייה שתגיש. אפשר לגשת למנהל ולשאול בדיוק כמה יעלה לך תשלום בגין דמי היתר. לעומת זאת, בהיטל השבחה גובים את מלוא ההיטל, בגין מלוא זכויות הבנייה שהתב"ע מאפשרת, גם אם לא ניצלת את מלוא זכויות הבנייה. אני חוזרת וממליצה להיוועץ עם עו"ד אשר בפניו תפרוס את כל התוכניות שבכוונתך לעשות בנכס והוא יעניק לך ייעוץ מקיף ושלם. בברכה, שרון עזרא, עו"ד הערת מערכת : לקריאה אודות מינהל מקרקעין >>