מתווך בעסקת אקראי

  • לבצע עסקת תיווך בלי רשיון של מתווך?
    גדעון | 10/07/2008 18:26

    ראיתי בעתון שאלה שהיתה באתר ההזה ול5א זוכר באעיזה פורום מדובר בעסקה של תיווך שנעתה על ידי אדם שאינו בעל רשיון לתיווך החברה שקנתה את המגרש -אפריקה ישראל סירבה לשלם והוא הלך עם הנושא לבית המשפט ושם חייבו את החברה לשלם דמי תיווך למרות שהאדם שביצע את העסקא אין רשיון תיווך דיברתי עם עורך דין שעובד בתחום הנדלן והוא התייחס בספקנות לפסק הדין הזה וכאן שאלתי אני מנסה לבצע עסקה תייווך גדולה וכמובן לגזור קופון כאמור אין לי רשיון של מתווך האם אפשר "לבנות" על אותו פסק דין שהזכרתי ?

    • מתווך בעסקת אקראי
      | עו"ד שרון עזרא | 10/07/2008 21:35

      גדעון שלום אני מפנה אותך למאמר פרי עטי, שפורסם באתר זה ביום 5.6.08 בנושא "האם מתווך בעסקת אקראי זכאי לדמי תיווך?" אשר מתייחס בדיוק לפסק הדין אותו אתה מחפש. כפי שתראה שם, לא ניתן לשלול מראש את עצם הזכאות לדמי תיווך, אך יש לבחון כל מקרה לגופו. בהצלחה, שרון עזרא, עו"ד

      • מבקש לינק למאמר
        גדעון | 11/07/2008 09:55

        עורך דין עזרא בבקשה אם אפשר לינק למאמר עליו אה מדבר קבלת דמי תיווך ללא רשיון של תיווך תודה מראש

        • לינק למאמר
          עו"ד שרון עזרא | 11/07/2008 17:17

          http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=915&OID=34772&DivID=1#topArt