תמורה ממכירת דירה

  • ייפוי כוח למכירת דירה
    יאנה | 05/07/2008 21:19

    שלום יש בידי ייפוי כוח של חמי למכירת דירתו הוא קשיש ואני עושה בשבילו את כל הפרצודורה (ייפוי כח נוטריוני) ואני גם מקבלת את התמורה עבור מכירת הדירה השאלה שלי היא אם אני מוכרת את הדירה לצד שממש את הקנייה בעזרת גרירת משכנתא או משכנתא האם אני בתור מיופת כוח מקבלת את התמורה עבור מכירת הדירה או שהתמורה עוברת לחמי? תודה * הערת מערכת: לקריאה אודות תרגום נוטריוני >>

    • תמורה ממכירת דירה
      עו"ד שרון עזרא | 05/07/2008 22:41

      יאנה שלום יפוי כוח נועד לאפשר לך לבצע פעולות במקום חמך. השאלה האם התמורה ממכירת הדירה מתקבלת אצלך או לא, לא קשורה לייפוי הכוח אלא לעניין הסכמה בינך ובין חמך. אם הכספים מתקבלים אצלך, הייתי מציעה לך לנקוט משנה זהירות ולעגן במסמך מתאים את ההסכמה שאת זכאית לקבל את התמורה, כדי למנוע בעתיד טענות אחרות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • כנראה לא ניסחתי נכון את השאלה
        יאנה | 06/07/2008 10:56

        יש הסכמה של חמי שהכסף יועבר אלי ביני לבינו אך אם אני מוכרת את הדירה לקונים אשר לוקחים משכנתא אני רוצה שהכסף יעבור לחשבון שלי ולא לחשבון של חמי כי יש לו מוגבלות בחשבון לפי איך שהבנתי מי שלוקח משכנתא הבנק מוציא את הכסף על שם בעל הבית לכן אני שואלת אם אפשר לעקוף את זה או שאפשר שאני יקבל את הכסף לחשבון שלי למרות הייפוי כוח תודה על התשובה

        • כספי מכירת הדירה
          עו"ד שרון עזרא | 06/07/2008 11:01

          במקרה כזה הבנק ידרוש הסכמה מפורשת, בכתב, מאת חמך, מאומתת על ידי עו"ד, לפיו הוא מבקש שכספי המשכנתא לא ישולמו לידי המוכר אלא אלייך. מאחר ולכל בנק יש נהלים משלו, מוצע כי תבררו ישירות מול הבנק הרלבנטי על אילו טפסים מיוחדים יידרש חמך לחתום כדי לאשר בקשה זו. בברכה שרון עזרא, עו"ד

          • ייפוי כוח למכירת מקרקעין
            עו"ד שרון עזרא | 06/07/2008 11:31

            לשימת לבך, כי החוק מגדיר עצם מתן יפוי כוח בלתי חוזר לצד ג' לצורך מכירת דירה משום ביצוע "עסקה במקרקעין", על כל המשתמע מכך, ומשכך, מומלץ בחום כי תתייעצי עם עו"ד בכל הקשור למתן ייפוי הכוח והמכירה באמצעותו שימוש בייפוי הכוח. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

          • מכירת דירה - קריאה נוספת
            אתר הפורומים | 16/07/2008 11:01

            לקריאה נוספת, מקצועית, אודות מכירת דירה ראי: מכירת דירה