סכסוכי שכנים

  • שכן חונה במקום החנייה שלי -ומאיים עלי
    קרן | 03/07/2008 11:44

    רכשתי את הדירה לפני כ15 שנה. 10 שנים היא הייתה מושכרת לדיירים שאין להם רכב ולכן השתלט על החנייה שכן אחר. בחמש שנים האחרונות שאני גרה בדירה שלי, בבעלותי רכב ואני החניתי בדרך כלל בחזית הבניין מכיון שאם יש מקום זה יותר קל,וגם כדי למנוע עימות עם השכן שהוא מאוד מבוגר, עצבני, נראה מאוד מאיים (איש גדול ממדים) והוא גם ועד הבית. בשנה האחרונה קרה נזק לגג המכונית שלי וחדרו מים בחורף מאז החלטתי לחנות בחנייה שלי, רשומה בטבו. מאז מלחמת שכנים. צעקות, איומים, הוא אומר שהיה לפני... ועוד כל מיני טיעונים מגוחחכים. הוא רשם בצבע שחור חזק על קיר החניה את מספר הדירה שלו! עכשיו אני מבינה שאין דרך אחרת מדרך החוק. קל וחלק. מה עלי לעשות כדי לשים קץ לעניין בצורה חוקית ומכובדת..? תודה

    • סכסוכי שכנים
      עו"ד שרון עזרא | 03/07/2008 12:07

      קרן שלום, את יכולה להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי לפיו את הבעלים והרשאית להחזיק בחניה, וכן צו מניעה קבוע האוסר על השכן לתפוס חזקה בחניה. אם השכן יפר את הצו, אז הוא כבר מסתכן בהליכים של בזיון בית המשפט, על כל המשתמע מכך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • איך ואיפה מגישים תביעה כזו?(צריך עו"ד?) - ותודה!  לת
        קרן | 03/07/2008 19:12

        • סכסוכי שכנים
          עו"ד שרון עזרא | 04/07/2008 19:33

          יש להגיש התביעה לבית משפט שלום או למפקח על רישום מקרקעין. בכל הליך משפטי, מומלץ בחום להיעזר בעו"ד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד