מכרזי מינהל ומס רכישה

  • מס בגין נכס שני
    גיל | 01/07/2008 00:49

    ברשותי בית ששוויו 320000 וזכיתי לאחרונה במגרש ששוויו 620000. אלו מיסים אני צריך לשלם? שאלה נוספת - בנוסף למגרש הנ"ל זכיתי במגרש אחר נוסף ששוויו 600000. הערבות הבנקאית שהופקדה לזכות המנהל (50000) חולטה (נגבתה ע"י המנהל). מכיוון שבאופן לא צפוי זכיתי בשני מגרשים אך אני יכול לעמוד בתשלום של אחד אני מעוניין לוותר על המגרש. האם ישנה דרך בה אוכל לוותר על המגרש מבלי להפסיד את ה 50000 (מכירה לאחר?)

    • מכרזי מינהל ומס רכישה
      עו"ד זהר ארד | 01/07/2008 22:48

      גיל שלום, בגין המגרש תצטרך לשלם מס רכישה בגובה 5%. לגבי הזכיה הכפולה, אתה יכול לנסות לפנות למי שהגישו הצעות נמוכות משלך ולעניין אותם ב"כניסה לנעליך". בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • מכרזי מנהל ומס רכישה - שאלת המשך
        גיל | 02/07/2008 08:15

        האם כתבת 5% או 0.5% ? כמו כן, התשלום עבור המגרש מחולק להוצאות פיתוח + עלות המגרש. האם מס הרכישה חל על כל הסכום (הוצאות פיתוח + עלות מגרש) או רק על עלות המגרש? שאלה נוספת - האם יש דרך כלשהיא לבטל את הערבות הבנקאית שהפקדתי בעת ההצעה למכרז או להגיע לידי סיכום עם המנהל שלא יוריד את הערבות (50,000 ש"ח) אוטומטית מהחשבון אם אני מוצא מישהו שיהיה מעונין במגרש? תודה!

        • מס רכישה על הוצאות פיתוח בעסקאות עם מנהל מקרקעי ישראל
          עו"ד שרון עזרא | 02/07/2008 10:03

          מס הרכישה הוא בשיעור 5%. לעניין השאלה האם לכלול את הוצאות הפיתוח או לא בחישוב מס הרכישה, אזי על פי הפסיקה, יש לאבחן בין מקרה בו הקונה רוכש מגרש לא מפותח, והוא נדרש לשלם על פיתוח עתידי ובין מקרה בו הקונה רוכש מגרש מפותח והוא משלם עבור פיתוח שכבר נעשה. אם הפיתוח כבר נעשה- יש לצרף ההוצאות לצורך חישוב מס רכישה. אם הפיתוח עתידי- לא צריך. נא ראה ע"א 2960/95 מנהל מס שבח נגד שרביט יזום פרויקטים ובניה (1991) בע"מ.

          • ביטול זכייה
            עו"ד שרון עזרא | 02/07/2008 10:20

            לעניין רצונך לבטל את הזכייה לגבי אחד הנכסים, מבלי שיחלטו לך את הערבות, אני מציעה כי תפנה לעו"ד בקיא בתחום אשר יבחן, האם על פי תנאי המכרז, יש לך עילה לביטול/ לחילופין להגיע להסכמה עם ממ"י בעניין זה/ לחילופין להעביר את זכויותיך לצד ג' עם מינימום הוצאות מיסוי הקשורות בהעברה כזו.