שכ"ט עו"ד

  • קניית דירה
    מ.לב | 12/06/2008 09:44

    שלום, אני עומדת בפני רכישת דירה ורציתי לדעת כמה עולה ( פחות או יותר) שכר עו"ד - בדיקת נוסח טאבו, חוזה דירה, ליווי עד לכניסה וכו'. תודה

    • שכ"ט עו"ד
      עו"ד זהר ארד | 14/06/2008 11:29

      אין תעריף אחיד לשכ"ט עו"ד בעסקאות מכר דירות. בדיוק כמו בשאר המקצועות החופשיים, כך גם שכר הטרחה משתנה מעו"ד לעו"ד (תלוי במעמדו ומומחיותו), מאיזור לאיזור (במרכז יקר יותר) ומעסקה לעסקה (תלוי במורכבותה). אפשר לומר בכלליות ששכר הטרחה נע בין 0.5% ל- 2% בתוספת מע"מ ממחיר הנכס נשוא העסקה. שיהיה בהצלחה, זהר ארד, עו"ד