חריגות בנייה במקרקעין

  • חריגות בניה בבית צמוד קרקע
    kate | 08/06/2008 09:46

    מצטער על אריכות דברי אשמח לקבל תגובות בעניין , תודה מראש. רכשנו בית פרטי לפני 8 שנים במרכז הארץ . הבית נמצא ברחוב בו ישנם בתים פרטיים רבים. הבית נרכש עם סככה (מעין פרגולה) בחזית הבית לכל האורך, היות והסככה הייתה ישנה, מיד עם המעבר לבית החלפנו אותה לחדשה באותם הגדלים כמו שהייתה במקור, בעקבות זאת פנתה אלינו העירייה בטענה כי אנחנו מבצעים בניה לא חוקית. כשעלה הרעיון, פנינו לקבל היתר בניה כללי, גם תוספת למגורים. נקודה נוספת שעלתה עם כל הטיפול בעניין האישורים היא החניה. לבית ישנה חניה צמודה בצידו השמאלי של הבית . היות ורוב הבתים ברחוב הם צמודים אחד לשני, ורק לכמה מהם יש חניה שמפרידה בין בית לבית, ואחד הבתים האלו הוא שלי. העירייה טוענת כי מקום החניה הזה בצידו של הבית, הוא כביכול חלק ממעבר לרחוב שאמור להיות פתוח. ** הערות - הבתים הם ישנים יותר מ 20 שנה והקיר שמפריד בין החצר לבין שכני הוא קיר (כביכול שלא אמור להיות שם - לטענת העירייה) שנבנה ע"י היסודות של הבית השכן. בעקבות כך העיירייה מסרבת לתת לי היתר בניה עד שלא נהרוס את החניה ונפתח את המעבר לרחוב. הערה נוספת - גם אם נפתח את המעבר הרי בצידו השני , העירייה בנתה בית ספר וחסמה את המעבר בצידו השני עם קיר בגובה 2 מטר . השאלה שלי היא כזו : האם לעניין המעבר ישנו התיישנות ? כי הרי ככה נבנו במקור שני הבתים, שלי ושל השכן שלי. והאם העירייה יכולה להכריח אותנו לפתוח את אותו המעבר בלי שיש בו שימוש בעקבות סגירת קצה השני של המעבר? האם ניתן לבדוק האם הבניה שביצע השכן היא פלישה לאותו מעבר שהיה אמור להיות שם ?

    • חריגות בנייה במקרקעין
      |עו"ד שרון עזרא | 08/06/2008 14:39

      השאלה מורכבת עובדתית ומשפטית ואיננה מתאימה לדיון בפורום. ניתן לפנות באמצעות "פניה דחופה" דרך האתר כדי לקבל סיוע נוסף.

      • I have a semiliar problem
        יאיר | 30/07/2008 11:20

        Can you please email me if you received an answer thanks