רישום בעלות בטאבו

  • רישום בעלות של דירה
    מתן | 04/06/2008 06:14

    שלום רב. דירה רשומה על שמו של אלמוני, אך עקב רישום שבוצע בעבר במס רכוש - הרישום שם מורה כי הדירה שייכת לפלוני. בתשובה לשאלתי בפורום עולה כי הבעלות בטאבו היא זו שגוברת וקובעת, וכי יש לבצע תיקון טעות (באמצעות אסמכתאות) במס רכוש. אבקש רק לשאול האם ניתן להסיק כי זה שהבעלות בטאבו גוברת וקובעת - אומר שפלוני לא יכול לבצע שם העברת בעלות על שמו או ע"ש מישהו אחר למרות שמבחינת מס רכוש הדירה היא שלו? כלומר האם אלמוני יכול לישון בשקט עד שיתבצע תיקון הרישום במס רכוש? בתודה מראש,

    • רישום בעלות בטאבו
      |עו"ד שרון עזרא | 04/06/2008 09:42

      רק מוכר אשר שמו רשום בטאבו יכול להעביר בעלות לאחר, ולא כזה אשר שמו רשום כבעלים במס רכוש. יחד עם זאת, מאחר ועסקינן בנכסי מקרקעין אשר שווים לא מבוטל, שוה לערוך בדיקה נוספת כגדי לבדוק אולי יש פרטים רלבנטים נוספים אשר אינם בידיעתך /שלא חשבת שהם רלבנטים, ואשר יש בהם כדי לשפוך אור על התמונה. אתה יכול לפנות במסגרת "פנייה דחופה"באתר לקבלת סיוע נוסף.

      • תודה רבה על העזרה  לת
        מתן | 04/06/2008 21:50