מימוש משכנתא בדרגה שנייה הרשומה על מקרקעין

  • האם ניתן לממש משכנתא שניה ?
    מנש | 02/06/2008 12:07

    אדם לקח משכנתא ראשונה בבנק (על הקוטג' שלו רשומה משכנתא בגובה 1/3 מקוטג') וכעבור כמה שנים לקח הלוואה פרטית מאיש עסקים (או משכנתא שניה) ובתור בטוחה שיעבד 1/3 נוסף מהקוטג' האם יוכל איש העסקים לממש את המשכנתא השניה בעוד רשומה משכנתא ראשונה לטובת הבנק ? כיצד ?

    • מימוש משכנתא בדרגה שנייה הרשומה על מקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 02/06/2008 12:25

      ניתן לממש משכנתא בדרגה שנייה. יש לפנות ללשכת ההוצאה לפועל בבקשת מימוש מתאימה, בצירוף שטר המשכנתא המקורי. ראש ההוצאה לפועל יבקש גם את עמדת בעל המשכנתא הראשונה. כספי המימוש שיתקבלו ייועדו קודם כל לסילוק המשכנתא הראשונה ורק אח"כ למשכנתא השנייה (מה שיוותר, אם יוותר..).

      • האם נדרש אישור הבנק (בעל המשכנתא הראשונה) לצורך המימוש ?
        מנש | 02/06/2008 14:06

        או שניתן לממש משכנתא שניה בכל מקרה - גם אם בעל המשכנתא הראשונה לא מעוניין לממש ?

        • אין צורך באישור מאת בעל המשכנתא הראשונה  לת
          |עו"ד שרון עזרא | 02/06/2008 14:48