מכירת דירה

  • מכירת דירה לאחר כתשעה חודשים מיום הקנייה
    אנונימי | 11/05/2008 16:36

    שלום, ברצוני לדעת האם אני יכול למכור דירה לאחר כתשעה חודשים מיום קנייתה, ומהם התנאים לכך? אשמח לקבל תשובה. ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • מכירת דירה
      עו"ד זהר ארד | 11/05/2008 18:53

      שלום, אין מניעה למכור את הדירה גם יום אחד אחרי שקנית אותה אך כמובן שיש לתת את הדעת להשלכות מיסויות הכרוכות בעסקה זו, זכאות לפטור ממס שבח וכיו"ב. על כן, מומלץ כי תתיעץ עם עו"ד בטרם תתחייב כלפי צד שלישי. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • ומהם התנאים לקבלת פטור ממס שבח?
        אנונימי | 11/05/2008 20:02

        אם מכרתי דירה לפני כתשעה חודשים, וקניתי את הדירה הנוכחית שבה אני גר, האם אני זכאי לפטור ממס שבח? קראתי באינטרנט שהזכאות ניתנת למי שלא מכר דירה אחת במשך ארבע שנים, ומצד שני ניתנת גם זכאות לפטור למי שלא מכר דירה במשך 18 חודשים. יצאתי מבולבל עוד יותר, האם תוכל להסביר לי מה הבדלים בין השניים, אם יש בכלל? ותודה מראש

        • תנאים לפטור ממס שבח
          עו"ד זהר ארד | 11/05/2008 20:59

          שלום רב, מאחר ולא ציינת באיזה פטור השתמשת במכירת דירתך לפני כתשעה חודשים, ומאחר ובמסגרת הפורום איננו עוסקים בתכנוני מס, הביא להלן את הוראות סעיפי הפטור הרלבנטיים מחוק מיסוי מקרקעין (49ב.1 ו 49 ב.2) ותוכל לבחון לבד האם הינך עומד בתנאי החוק לקבלת פטור. בהצלחה. 49ב.* המוכר דירת מגורים מזכה יהא זכאי לפטור ממס במכירתה אם נתקיים אחד מאלה: (1) המוכר לא מכר בארבע השנים שקדמו למכירה האמורה דירת מגורים אחרת בפטור ממס; לענין זה, מכירה בפטור ממס – לרבות מכירה בפטור חלקי, אך למעט – (א) מתנה פטורה על פי סעיף 62 לילדו או לבן זוגו של נותן המתנה; (ב) מתנה פטורה על פי סעיפים 60 או 61; (ג) מכירה פטורה לפי סעיפים 49ז1, 64, 65, 67, 69 או 70; (ד) מכירה פטורה לפי פסקה (5); (2) הדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א, והמוכר לא מכר, במשך שמונה עשר החודשים שקדמו למכירה האמורה, דירת מגורים אחרת כאמור, בפטור ממס לפי פסקה זו, ובארבע השנים שקדמו למכירה לא היתה לו בעת ובעונה אחת יותר מדירת מגורים אחת כאמור; הוראה זו לא תחול על מכירת חלק בדירה שהוא פחות מ-25% ממנה ועל מכירת דירה שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני יום כ"ב בטבת תשנ"ז (1 בינואר 1997);

      • מכירת דירה - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 16/07/2008 11:04

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות מכירת דירה ראה: מכירת דירה