סנקציות כנגד שוכר

  • סנקציות נגד אי תשלום שכר דירה
    ק. | 29/04/2008 12:20

    שלום, יש ברשותי בית הכולל מרתף עם כניסה נפרדת . אני גר בבית ומשכיר למטה את המרתף. בעקבות סכסוך החליטו הדיירים שלא משלמים שכר דירה ולא מתפנים. שאלתי:מה הסנקציות שעומדות לרשותי מעבר להוצאת צו פינוי? האם אני יכול לנתק את החשמל?השליטה על החשמל במרתף נמצאת בדירתי. מה המשמעות של צעד כזה? האם משטרה יכולה להתערב? האם נעילת הדלת? אציין רק שלא חלפו 30 יום מיום אי תשלום שכר דירה. לא יודע האם זה עוזה ומה.

    • סנקציות כנגד שוכר
      עו"ד זהר ארד | 30/04/2008 20:45

      שלום רב, לצערי איני איש בשורות. הדרך המשפטית לפנות את השוכר היא באמצעות צו פינוי. לשוכר ישנה זכות לחזקה בדירה מכח הסכם השכירות ואתה לא יכול לנקוט בסעדים עצמיים כנגדו. לשאלתך, ככל שתנעל את הדלת, תנתק את החשמל, תתפוס חזקה בכוח וכיו"ב, אתה אכן חשוף לאישומים פליליים (זה באמת נשמע לא פייר ולא הגיוני..). התקופה של ה- 30 יום אינה רלבנטית שכן היא מתייחסת לפולשים ולא לשוכרים שזכותם הוקנתה על פי הסכם שכירות. בקיצור, מומלץ כי תשלח לשוכר מכתב חריף (רצוי מעו"ד שתשכור לשם כך) המודיע לו על ביטול הסכם השכירות בעקבות הפרתו היסודית, וכן דרישה לפינוי מיידי של המושכר. אם המכתב לא יעזור, תאלץ לעתור לבית המשפט בתביעת פינוי עם בקשה לפיצול סעדים או בצירוף תביעה כספית בגין כל הנזקים שנגרמו לך. מצב לא נעים כלל. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד