רכישת דירה מקבוצת רכישה

  • קניית דירה מחבר בקבוצת רכישה
    מאיה | 17/04/2008 14:19

    שלום רב, מצאנו דירה במחיר סביר שהתאימה לנו. התברר שהמוכר הוא חבר בקבוצת רכישה של הבניין המדובר. הבניין נמצא בשלבי סיום.שאלתי היא,האם הוא יכול למכור במצב כזה? האם מבחינתי זו קניה כמו מקבלן?האם יש סיכון בעיסקה כזו,ומה צריך לבדוק כשמדובר בקבוצת רכישה? אודה לכם אם תבהירו לי את המצב. מאיה

    • רכישת דירה מקבוצת רכישה
      עו"ד טלי קסלר | 17/04/2008 19:04

      יש אפשרות לעשות כזו עסקה. המשמעות היא שאתם "נכנסים בנעלי" המוכר ביחס להתחייבויות שלו כלפי הקבוצה וכלפי כל בעלי המקצוע. צריך לבדוק היטב את המצב של הנכס שאתם רוכשים מבחינה משפטית, תכנונית וכן מבחינה כלכלית (מי מכם אמור לשלם עבור העבודות שטרם בוצעו - אתם או המוכר?). אם משווים את העיסקה לרכישת דירה מקבלן - הרי שברכישת דירה מקבלן יש ערבויות בנקאיות (המכונות ערבויות חוק מכר) המבטיחות את הכסף שלכם עד להשלמת הדירה ורישום הזכויות על שמכם. כמו כן, קבלן מחוייב לאחריות לליקויים ופגמים בדירה מחוק המכר דירות. צריך לבדוק איזו התחייבות יש לקבלן המבצע בפרוייקט ביחס לפגמים וליקויים בדירה שאתם רוצים לרכוש. מומלץ מאוד לשכור שירותיו של עו"ד הבקיא בתחום הנדל"ן בכלל ובנושא של קבוצות רכישה בפרט שישאל את כל השאלות, יעשה את כל הבדיקות הדרושות וגם ייצג אתכם בעיסקה.

      • תודה !!  לת
        מאיה | 21/04/2008 11:40