דמי תיווך - המשך

  • תודה על התגובה המהירה
    אמנון | 17/04/2008 13:47

    אבל מה קורה לגבי החוזה שחתמתי עליו ? אין בו את כל הפרטים כמו ת.ז שלי ושל "המתווך" מה שעוד שמתי לב שהחברה הרשומה בטופס איננה החברה שבו עובד המתווך, כששאלתי אותו לעניין זה אמר לי שהוא עבד בחברה שרשומה לפני מספר חודשים ועדיין משתמש בטפסים שלה אבל הוא צריך לשנות את החבקה בחוזה(אמר שיקשקש על החברה הישנה ובמקום יכתוב את שם החברה החדשה.) 1. האם זה חוקי בכלל ? 2. כשביקשתי הנחה בדמי התיווך אמר המתווך שהוא יכול להוריד לי את המע"מ... זה חוקי ? איך אוכל לברר אם אכן מדובר במתווך כי לי הוא אמר שהוא עובד מהבית ואין לו משרד... תודה מראש.

    • דמי תיווך - המשך
      עו"ד זהר ארד | 17/04/2008 23:05

      אמנון שלום, ראשית, אתה יכול ליכנס לאתר של משרד המשפטים ולבדוק האם אותו אדם הוא בעל רישיון תיווך כדין. לנוחיותך מצ"ב לינק לאתר: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHametavchim/reshima/. מתווך רשאי לעשות הנחה בשיעור המע"מ והדבר חוקי כל עוד הוא מוציא חשבונית מס. המשמעות היא למעשה, שהמתווך "סופג" את תשלום המע"מ על עצמו. אם המתווך לא מוציא חשבונית מס, הרי שמדובר בהעלמת מס אסורה ופסולה. התקנות הרלבנטיות העוסקות בתיווך במקרקעין מחייבות שבטופס ההתחייבות יופיעו כל הפרטים המהותיים בעסקה, לרבות זיהוי הצדדים. יחד עם זאת, ישנן פסיקות של בתי המשפט השונים, לרבות בית המשפט המחוזי (ראה למשל פס"ד מטרופוליס) בהן פסק בית המשפט לטובת מתווכים על אף חסרונם של פרטים מלאים בטופס ההתחייובות. לגופו של עניין, ככל שיש לך השגות כנגד זכאותו של המתווך לקבלת דמי תיווך, מוצע כי תפנה לעו"ד שיבחן את כל החומר הרלבנטי ואת עובדות המקרה, והוא ייעץ לך באשר לסיכוייך להימנע מלשלם דמי תיווך על אף חתימתך על כתב התחייבות. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד