רישום בטאבו

  • כמה זמן לוקח להעביר דירה על שמי בטאבו ?
    ענת | 16/04/2008 10:40

    שלום רב, קיבלנו מכתב מעו"ד של החברה שבנתה את הבית בו אנו גרים עכשיו (בניין נבנה לפני כ-8 שנים) לבוא ולהעביר את הזכויות בדירה על שמנו. במקביל רכשנו דירה חדשה ועלינו לשלם מקדמה אותה ביקשנו במשכנתא עבור הבית הנוכחי. כמובן שהיות והדירה עדיין לא על שמנו, נוצר עיכוב כי לא ניתן למשכם בית שעדין לא על שמי בטאבו. השאלה היא, עלינו להגיע למשרד עו"ד בתחילת מאי כדי להתחיל בתהליך ההעברה. כמה זמן לוקח בדר"כ עד שניתן להוכיעח בטאבו שהדירה היא על שמנו, על מנת שנוכל לקבל סוף סוף את המקדמה המיוחלת ?

    • רישום בטאבו
      עו"ד זהר ארד | 16/04/2008 15:01

      ענת שלום, אין תשובה חד משמעית לשאלתך. זה מזכיר לי את הקושיה - "כמה עולה חליפה ליתום?". הליך הרישום בטאבו הוא הליך מורכב ובירוקרטי אשר עשוי לקחת זמן רב. הדבר תלוי ברשויות תכנון, בלשכות הרישום, אגפי ההסדר, רשויות המס, עורכי הדין העוסקים ברישום, רשמים, מקפחים וכיו"ב. יחד עם זאת, לא ברור מדוע הנכם נתקלים בקשיים למשכן את הדירה כנגד קבלת הלוואה. מרבית הרוכשים דירות חדשות נוטלים הלוואה המובטחת במשכנתא, ובכל הפרוייקטים הליך הרישום אורך זמן רב. על כן, הבנקים מסתפקים בשלב ראשון במשכון הזכויות החוזיות של הרוכשים (להירשם כבעלים) ובהתחייבות החברה הקבלנית לרישום משכנתא בד בבד עם רישום הזכויות על שם הקונים/לווים. מוצע כי תבדקו את העניין לעומק ובמידת הצורך בבנקים נוספים. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד