חיוב בהיטל השבחה

  • היטל השבחה
    dikla | 08/04/2008 09:37

    ברשותי בית צמוד קרקע, כאשר ביקשתי לרשום את הנכס בטאבו נאמר לי ע"י העירייה כי עליי לשלם שני סעיפים של השבחה משנים 3002 ו-6002 , הם טענו כי זה עבור הגדלת אחוזי בנייה שאין בכוונתי לנצל, האם בכל זאת אני מחוייבת לשלם עבור זה. האם הם יכולים גם לדרוש ממני לשלם בלי שאני הייתי כלל מיודעת על ההטלים הללו? ועוד על אחת כמה וכמה כשאין בכוונתי לנצל את אחוזי הבנייה שנוספו או למכור את הבית למישהו אחר שינצל אותם.

    • חיוב בהיטל השבחה
      עו"ד טל רכניץ | 08/04/2008 13:52

      דיקלה שלום רב, חיוב בהיטל השבחה בגין תוכניות שקיבלו תוקף ממועד רכישת הנכס חל בין אם הנך ממשת את הזכויות הנוספות ובין אם לאוו (ההנחה היא ששווי הנכס מושפע מפוטנציאל הזכויות, אף אם זה לא מומש בפועל). מועד החיוב נעשה בשני מוקדי זמן: כשיש שינוי בזכויות הכרוך בהנפקת אישור לרישום הזכויות בלשכת רישום המקרעין או כאשר מתבקש היתר בניה. בחלק מהעיריות אפשר לקבל אישור עירייה להעברה בטאבו בנסיבות כמו שלך כנגד כתב התחייבות מצידך ולפיו ישולם היטל ההשבחה עם ניצול הזכויות או בעת המכירה. עלייך לבדוק זאת באופן פרטני מול העירייה הרלוונטית. בברכה, טל רכניץ, עו"ד