סעד הצהרתי בארץ לגבי מקרקעין בחו"ל

  • מה לעשות?
    אימרי | 01/04/2008 23:18

    ערב טוב רציתי לברר האם נכון הוא כי בקשה לפסק דין הצהרתי הנו הליך קצר ופחות מסובך מתביעה או בקשה לאכיפת הסכם בכתב. מדובר כאן ברצון של 1 הצדדים לבטל הסכם חתום הנוגע למקרקעין שמצויים בחו"ל ובחוזה שנחתם ברצון 3 הצדדים כתוב כי כל סכסוך יובא בפני בית משפט ישראל שהנו הסמכות היחידה והדין הישראלי הוא הקובע. מאחר ובסופו של יום לא ממש ניתן לאכוף את החוזה האם נכון הוא לבקש סעד זמני, כלומר פסק דין הצהרתי שיתן תקף לחוזה ולהיעדר הביטול? או שמא יש אופציה נוספת? אנו רוצים להגן על זכויותנו תחילה ואחכ לממש אותן. אנא סיועכם.

    • סעד הצהרתי בארץ לגבי מקרקעין בחו"ל
      עו"ד טל רכניץ | 03/04/2008 08:57

      אימרי שלום רב, ראשית, שאלתך מורכבת ומערבת תחומי משפט שונים ואינה בהכרח מתאימה לפורום מקרקעין. מאחר ופטור בלא כלום לא ניתן, אז בכל זאת אתייחס בקצרה. עקרונית הליך לסעד הצהרתי אינו בהכרח הליך יותר מהיר ויעיל. כאשר שאלת אכיפת ההסכם או ביטולו כרוכה בהכרעה בסוגיות משפטיות ודורשת בירור עובדתי, הרי שלא נראה כי הסעד המבוקש ישנה את מורכבות ניהול ההליכים. בשולי הדברים אציין, כי לעניות דעתי, אם התכוונת להליך שנקרא "המרצת פתיחה" שהינו הליך מתאים בהנחה שלא נדרש דיון משפטי ובירור עבודתי מורכב, הרי שבנסיבות שתיארת, לא נראה כי עניינך יידון במסגרת הליך כאמור. על מנת לקבל ייעוץ יותר פרטני, מומלץ לך לנסות לפנות באמצעות מודול "פניה דחופה" שבאתר. בהצלחה, טל רכניץ, עו"ד