מכירת דירה

  • עזרה במכירת דירה
    אורן | 12/03/2008 14:30

    שלום רב, ראשית תודה על העזרה בפורום. ברשותי דירה אשר ברצוני למכור. שאלתי נחלקת לשניים: א. מה הפרוצדורה למכירת דירה? האם יש צורך בעו"ד או שניתן לחתום על חוזה עם הקונה הפוטנציאלי ללא עו"ד? ב. הדירה רשומה על שם סבי ואני מחכה לקבלת צו קיום צוואה. האם ניתן למכור את הדירה טרם יגיע הצו או שעליי לחכות קודם לצו (אציין כי אני ממתין לו כבר כשנה וחצי). תודה רבה מראש, אורן

    • מכירת דירה
      עו"ד זהר ארד | 12/03/2008 14:48

      אורן שלום, מכירת/רכישת דירה היא בדר"כ העסקה הגדולה ביותר שאדם מן השורה מבצע בחייו. מדובר בעסקה אשר ביצועה באופן תקין וחלק דורש ידע מקצועי אשר מצוי לרוב אצל עורכי דין העוסקים במקרקעין. במסגרת פורום זה אנו שבים ומפצירים בגולשים שלא להתקשר בעסקאות מקרקעין ללא ליווי צמוד של עו"ד הבקיא בתחום. לשאלתך השניה, לא ברור מדוע הנך נדרש להמתין זמן רב כל כך בשביל צו קיום צוואה. בכל מקרה, ישנם מנגנונים אשר אפשר לכלול בהסכם מכר שיתכן ויאפשרו את ביצוע העסקה עוד לפני קבלת הצו. לשאלות נוספות בעניין המכירה הנך מוזמן לפנות ב"פניה דחופה" באתר זה. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • מכירת דירה - המשך
        אורן | 12/03/2008 15:12

        זהר שלום, תודה על תשובתך, ענית לי על השאלה הראשונה אם כך, את המכירה אבצע בליווי עו"ד. לגבי השאלה השנייה, היכן אוכל לברר תחת אילו תנאים ניתן לבצע הסכם מכר טרם קבלת צו קיום הצוואה? האם רק באמצעות הפנייה הדחופה? תודה, אורן

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 12/03/2008 15:25

          שלום אורן, פניות דחופות נועדו, בין היתר, למקרים הדורשים התעמקות משפטית בעניין ספציפי ואשר בדר"כ התשובות לגביו אינן נוגעות או עשויות לעניין את יתר גולשי האתר. לגופו של עניין, בכדי לבחון אפשרויות שונות לביצוע העסקה בטרם רישום הזכויות על שמך, יש לעיין ולבחון מסמכים שונים (צוואה, נסח וכיו"ב) ולערוך בדיקה ראשונית של הזכויות בדירה. זאת כמובן תוכל לעשות לא רק באמצעות הפניה הדחופה אלא על ידי פניה לקבלת יעוץ מכל עו"ד כראות עיניך. שוב בהצלחה, זהר ארד, עו"ד