בעלות ביחידת נופש בטנריף

  • יחידות נופש
    מיכל | 06/03/2008 14:29

    שלום רב, לפני כ-10 שנים רכשנו יחידת נופש דרך חברת תיווך שהפסיקה את פעילותה לפני שהעבירה אלינו את תעודת הבעלות מאתר הנופש. בשלב הרכישה לא קיבלנו מס' יחידה ומס' שבוע וזה היה אמור להיות רשום בצורה מסודרת בתעודת הבעלות. היות והחברה לא היתה קיימת יותר פנינו לאתר עצמו (בטנריף) ושם נמסר לנו שאכן הוצאה תעודת בעלות על שמנו. הסברנו להם את הסיטואציה וביקשנו מהם להנפיק לנו תעודת "נאמן למקור".הם סרבו בטענות שונות . הם גם סרבו לתת לנו אישור על מס' היחידה והשבוע שבגינו שילמנו. הם אינם מכחישים את דבר התשלום או את קיומנו.....וכמובן שדאגו לשלוח אלינו בקביעות הודעות על תשלום דמי תחזוקה. במשך כ-5 שנים שילמו דמי תחזוקה לאתר ואף ניצלנו את התחלופות לשביעות רצוננו המלאה. בעקבות סרובם להנפיק לנו תעודת בעלות החלטנו באיזשהו שלב להפסיק לשלם דמי תחזוקה. כל ההתכתבות איתם נעשתה ב אימיילים כך שהכל מתועד. האמת היא שאנחנו מודעים לכך שהיחידה כיום לא שווה הרבה מידי אולם אין לנו ספק שניתן למכור אותה במחיר כלשהו...... שאלת המפתח היא מה שווה הניירת שיש לנו בגין הרכישה (חוזה וכ"ו)הודעה מהאתר ששילמנו את כל הסכום והאם ניתן לאלץ את האתר להכיר בבעלותנו על יחידת הנופש במסמך רשמי שיאפשר לנו את מכירת היחידה? אנחנו כמובן נמנעים מפנייה לכל החברות שמציעות לכאורה מכירת בזק כיוון שברור לנו שיש עוקצים רבים בתהליך. אודה לתשובתכם מיכל

    • בעלות ביחידת נופש בטנריף
      עו"ד טלי קסלר | 09/03/2008 11:19

      כעיקרון, הפורום הזה עוסק בעיקר בנדל"ן ובדיני מקרקעין המצויים בשטח מדינת ישראל. ובכל זאת, בנסיבות שאת מתארת אוכל להמליץ לך לרכז את כל החומר שמצוי ברשותך (בעיקר חשובות כל התכתובות שיש לך עם אתר הנופש וחוזה הרכישה של היחידה), ולפנות לעורך דין הבקיא בתחום (אפשר ומומלץ באמצעות "פנייה דחופה" בפורום) על מנת שייעץ לך האם החומר שנמצא ברשותך מאפשר לך לנהל הליכים בארץ (בישראל) והאם יש אסמכתאות מספיקות כדי לגבש תביעה ולקבל סעד לטובתך. ייתכן, שבמקביל כדאי לפנות לעורך דין בחו"ל, על מנת שייתן חוות דעתו איך נכון לטפל בעניין וכמה זה צריך לעלות. תוכלי לאתר עורך דין באופן עצמאי או לעשות זאת באמצעות עורך הדין הישראלי אליו תפני בארץ (כנראה שבכל זאת לעורכי דין יש יתרון מסויים בבחירה של עורך דין בארץ זרה).

    • בהמשך ליחידת נופש ההזויה
      לי | 13/05/2018 08:25

      שלום רב אני מנסה כבר מלא זמן להשיג מישהו שגם הוא נעקץ אשמח גם לדעת למי פונים?