מינוי אפוטרופוס

  • מכירת שטח כשבן הזוג אינו שפוי
    רן טריגר | 28/02/2008 18:58

    שלום רב סבתי מעוניינת למכור שטח שברשותה על מנת לממן את עלות הטיפולים שלה וכן את הפיליפינית. כמה מילדיה אינם מעוניינים בזאת כיוון והם מעדיפים לחכות לתוכנית עירייה שתשביח את השטח, כל שיקבלו ירושה גדולה יותר. 1 - האם בכלל ישנה איזו שהיא סיבה חוקית להתחשב ברצון הילדים? או שסבתי יכולה פשוט ל"עשות מה שהיא רוצה"? 2 - כיוון וסבי אינו צלול יותר ואיבד כנראה את שפיותו (ביקור אצל פסיכיאטרית גריאטריה אישר זאת והוא קיבל כדורים), האם סבתי הופכת למורשית חתימה יחידה על השטח, או שגם סבי צריך לחתום על מכירה בכל מקרה? 3- אילו אישורים \ מסמכים עלי להמציא שאכן סבי לא כשיר לביצוע עסקת מכר? בתודה מראש רן

    • מינוי אפוטרופוס
      עו"ד זהר ארד | 29/02/2008 20:51

      רן שלום במענה לשאלותיך על פי סדרן: 1. הסבתא רשאית לעשות ברכוש שלה כראות עיניה ואין בסיס חוקי להתערבות מצד היורשים העתידיים (אלא במקרים חריגים בהן הסבתא זקוקה למינוי אפוטרופס אף היא). 2. סבתך אינה הופכת יש מאין למורשית חתימה של סבך אלא אם יש בידה יפוי כח תקף של הסב. 3. אם הסב אכן לא יכול לנהל את עניינך, לרבות הכלכליים, יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש למנות לסב אפוטרופוס. שאלות נוספות על מינוי אפוטרופוס אנא הפנה לפורום דיני משפחה באתר זה. בברכה, זהר ארד, עו"ד