דירה שהושכרה כמשרד

  • פטור מס שבח
    ענת | 23/01/2008 16:08

    1. דירה שהושכרה כמשרד, לכמה זמן צריכה לשמש כמגורים על מנת לזכות בפטור. 2. דירה שפוצלה למספר יחידות, אם רוצים לאחד לדירה אחת לכמה זמן צריך להמתין בשביל למכור בפטור.

    • דירה שהושכרה כמשרד
      עו"ד זהר ארד | 24/01/2008 12:19

      ענת שלום, התשובה לשאלתך הראשונה מצויה בהגדרת "דירת מגורים מזכה" בחוק מיסוי מקרקעין: " "דירת מגורים מזכה" — דירת מגורים ששימשה בעיקרה למגורים לפחות באחת משתי התקופות שלהלן: (1) ארבע חמישיות מהתקופה שבשלה מחושב השבח; (2) ארבע השנים שקדמו למכירתה; חוק (מס') לענין הגדרה זו, יראו תקופה שבה לא נעשה בדירה שימוש כלשהו, או תקופה שבה שימשה הדירה לפעולות חינוך, לרבות פעוטון, או דת כפי שקבע שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, כתקופה שבה שימשה הדירה למגורים; לענין התקופה הקבועה בפסקה (1) — לא תובא בחשבון תקופה שקדמה ליום הקובע, ולענין התקופה הקבועה בפסקה (2) — לא תובא בחשבון תקופה כאמור, אם ביקש זאת המוכר." לגבי שאלתך השניה, במס שבח בוחנים את המצב הפיזי בפועל (להבדיל למשל מהמצב הרישומי). אם אוחדו מספר דירות לדירה אחת ויש את כל הסממנים הפונקציונים של דירה אחת - מטבח אחד, כניסה אחת וכיו"ב, הרי שניתן לקבל פטור ממס שבח אם עומדים בשאר דרישות החוק.