ואאו! איך בא לי לקנות חלקת אדמה בצפון!

  • קניית מגרש בגליל
    יזהר | 27/12/2007 17:35

    שלום אני כרגע בתהליכים לרכישת מגרש לבניה בהרחבה של קיבוץ בגליל. לפי מה שהבנתי ישנה הגבלה של המינהל לסיום בניה תוך שלוש שנים. רציתי לברר מה קורה במידה ואני חורג בזמן זה(כולל חריגה בהארכת זמן). כמו כן, במידה ואין ביכולתי/ברצוני לבנות ואני מעוניין למכור את המגרש, האם זה אפשרי ? (כרגע התשלום הנו רק על הפיתוח מאחר וזה קו עימות)

    • ואאו! איך בא לי לקנות חלקת אדמה בצפון!
      מצ'ועמם | 28/12/2007 09:26

      ואז לבנות איזה צימר ולשבת בו כל היום.

    • פסימיות בגליל
      עו"ד משה כהן-זאדה | 06/01/2008 18:22

      שלום יזהר, אם תחרוג אף לאחר תקופות ארכה שניתנו לך, יהא רשאי המינהל להפקיע את השטח מידיך ולמכור אותו לצד שלישי בהליך של מעין כינוס נכסים. אבל דבר נדיר למדי (אני לא נתקלתי במקרה כזה חרף עבודתי הרבה עם המינהל) ובדרך כלל מגיעים להבנות עם המינהל, לרבות בדרך של מכירת המגרש על ידך (וזאת תשובתי גם על שאלתך השניה). אבל למה להיות כל כך שלילי לגבי מקום כל כך חיובי...