סעיף לגיטימי בחוזה להזמנת שירותי תיווך או עקיפת תכלית החוק?

  • סעיף לגיטימי בחוזה להזמנת שירותי תיווך או עקיפת תכלית החוק?
    יוני | 19/12/2007 20:47

    מה מעמדה המשפטי של "הזמנה לביצוע פעולות במקרקעין" האמורה בס' 9 לחוק המתווכים במקרקעין? האם מדובר רק ב"הצעה" של המתווך לספק עסקת מכר כאשר ה"קיבול" מתבצע רק בעת חתימת הסכם המכר בעתיד? או שמא יש לראות בהזמנה גופא חוזה שלם, היינו הצעה+קיבול, כאשר על הפרק מתן שירותי תיווך תמורת תשלום , כאשר רק מבחינת עניין תשלום דמי התיווך מדובר בסעיף המותנה בחתימת הסכם המכר בין המוכר לקונה בעתיד? הנפקא מינה היא שאם מדובר בחוזה ממש ניתן בהפרתו, ואף הצפויה (היינו באמירה - "שיניתי את דעתי ואין אני מעוניין בשירותי התיווך"), להחיות סעיף הדן בפיצויים מוסכמים על הפרה שכזו. אך אם מדובר רק ב"הצעה", אזי ניתן לחזור ממנה (כל עוד אין מדובר בהצעה בלתי חוזרת) עד למשלוח הודעת הקיבול. האמור לעיל לא בא