איך אני שונא שכנים כאלה. פשוט לא אכפת להם משאר האנשים בבניין.

  • הוספת מעלית לבניין
    רונן | 17/12/2007 20:59

    אני לא יודע למי לפנות, אז אני מקווה שזו הכתובת. אני רוצה להוסיף מעלית לבניין בו אני גר, ויש שני דיירים שמתנגדים לכך, ולא מוכנים לשמוע על כך. האם ניתן לחייבים להתקין את המעלית בבניין ולשלם ככל הדיירים?

    • איך אני שונא שכנים כאלה. פשוט לא אכפת להם משאר האנשים בבניין.
      אסף | 17/12/2007 21:42

      כאלה אנטיפטים.

    • הוספת מעלית לבית משותף
      עו"ד זהר ארד | 19/12/2007 11:43

      רונן שלום, חוק המקרקעין מתייחס במפורש לעניין התקנת מעליות בבתים משותפים. להלן ציטוט של החלק הרלבנטי בחוק אשר יענה על שאלותיך: "א) בעלי דירות שבבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף, רשאים להחליט באסיפה הכללית על התקנת מעלית ברכוש המשותף, אם נתקיימו תנאים אלה: 1) ניתן לקבל היתר בנייה להתקנת המעלית לפי חוק התכנון והבניה מ-1965. 2) ניתן להתקין את המעלית באופן שלא יהיה בו כדי לגרום פגיעה מהותית בדירות האחרות או בחלקן, ברכוש המשותף או בחזות הבית. ב. 1) בעלי הדירות המחליטים על התקנת המעלית ישאו בהוצאות התקנתה ורשאים הם להסכים כי רק מקצתם ישאו בהוצאות כאמור. 2) בעלי הדירות בקומת הקרקע לא ישאו בהוצאות התקנת המעלית, אף אם הם נמנים עם המחליטים להתקינה. 3) כל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות החזקתה והפעלתה של המעלית. 4) התשלומים שבהם ישאו בעלי הדירות לפי סעיף קטן זה, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם תשלומים. ג) .1) בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון מוסכם כי הוראות סעיף זה לא יחולו עליהם. 2) אין בהוראת סעיף זה כדי לגרוע מהוראה מיוחדת הקיימת בתקנון מוסכם בדבר התקנת מעלית. ד). 1) ההוראות בפרק ו' סימן ד' יחולו על הדיון לפי סעיף זה בפני המפקח, בשינויים המתחייבים. 2) המפקח רשאי להורות על ביטול החלטה שהתקבלה לפי סעיף זה, על שינויה או על התנייתה בתנאים, לרבות בפיצוי, הכל כפי שימצא לנכון."

      • עזרת לי מאד, תודה רבה!
        אסף | 23/12/2007 00:32

        חבל שלא טרחתי לברר את זה קודם.